Iov 10:8-9

Spread the love

Astăzi gândul mi s-a oprit asupra unei frământări a lui Iov:

„Mâinile Tale m-au făcut și m-au zidit, ele m-au întocmit în întregime… Și Tu să mă nimicești! Adu-Ți aminte că Tu m-ai lucrat ca lutul; și vrei din nou să mă prefaci în țărână? (Iov 10:8-9)

„În cultura ebraică, o persoană era considerată responsabilă și pentru ceva ce nu făcuse, dar permisese să aibă loc. De aceea, adesea, scriitorii inspirați ai Scripturii I-­au atribuit lui Dumnezeu fapte despre care, după gândirea apuseană, am spune că El a îngăduit să aibă loc sau nu le-­a împiedicat, de exemplu: împietrirea inimii lui Faraon.” – Methods of Bible Study, secțiunea 4 (Studii biblice adulţi – marţi, 5 mai 2020)

Chiar şi în zilele noastre, am auzit despre persoane care spun odraslelor lor: „Eu te-am făcut, eu te omor!”.

Astăzi ştim bine că nu Dumnezeu a adus necazul peste Iov. Satan a fost responsabil de suferinţele neprihănitului. Dar de ce îngăduie Dumnezeu ca Satan să încerce pe copiii Săi?

„Olarul ia lutul în mâinile sale și-l modelează și îl fasonează după voia lui. El îl frământă și-l lucrează. El îl rupe în bucăți și apoi îl strânge laolaltă. Îl umezește și apoi îl usucă. Îl lasă un timp să zacă fără să-l atingă. Când e perfect flexibil, continuă lucrarea de a face din el un vas. Îi dă formă, îl potrivește și îl netezește pe roată. Îl usucă la soare și îl coace în cuptor. În felul acesta, devine un vas bun de a fi folosit. La fel dorește Marele Lucrător să ne modeleze și să ne fasoneze și pe noi. Așa cum e lutul în mâinile olarului, așa trebuie să fim noi în mâinile Sale. Noi nu trebuie să încercăm să facem lucrarea olarului. Partea noastră este de a ne supune la lucrarea de modelare pe care o face Marele Lucrător.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 8, pag. 186)

Eşti dispus să te laşi lucrat de mâna Maestrului? El ştie ce, cât şi cum să te modeleze. Dacă accepţi lucrarea Sa, vei ajunge un vas frumos, spre lauda Sa.

Să acceptăm orice ne se întâmplă ştiind că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”. (Romani 8:28)

Doamne, dă-ne puterea să rezistăm la modelare! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.