Psalmii 121:8

Spread the love

Una dintre cele mai frumoase asigurări se găseşte în cartea Psalmilor:

„Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” (Psalmii 121:8)

Când pleci de acasă pentru un timp mai îndelungat, care îţi este gândul ce îţi vine prima dată în minte? Nici n-ai plecat şi te gândeşti la întoarcere.

Iacov a plecat de acasă şi, după mai bine de douăzeci de ani de protecţie divină, se întoarce acasă. Dumnezeu l-a ocrotit la plecare şi la venire.

Poporul Israel a fost luat în robia babiloniană. Trec şaptezeci de ani. L-a uitat Dumnezeu pe poporul Său? S-au întors evreii fără ca Stăpânul Universului să-i păzească?

„A fost în providența lui Dumnezeu ca aceia care s-au întors împreună cu Ezra să aibă ocazii deosebite de a-L căuta pe Domnul. Experiențele prin care tocmai trecuseră în călătoria lor de la Babilon, fără să fi fost protejați de puterea omenească, îi învățaseră valoroase lecții spirituale. Mulți se întăriseră în credință și când aceștia s-au amestecat printre cei descurajați și indiferenți din Ierusalim, influența lor a ost un factor puternic în reforma care a avut loc curând după aceea. În ziua a patra după sosire, comorile de aur și argint, împreună cu vasele pentru slujbele de la sanctuar, au fost încredințate de vistiernici în mâinile slujbașilor templului, în fața martorilor, cu cea mai desăvârșită exactitate. Fiecare obiect a fost cercetat “după număr și după greutate”. (Ezra 8, 34.) Copiii robiei, care se întorseseră împreună cu Ezra, “au adus ardere de tot Dumnezeului lui Israel”, ca jertfă pentru păcat și ca dovadă a recunoștinței și mulțumirii lor pentru ocrotirea îngerilor sfinți în timpul călătoriei. “Au dat poruncile împăratului dregătorilor împăratului și cârmuitorilor lor de dincoace de Râu, care au ajutat pe popor și Casa lui Dumnezeu”. (Ezra 8, 35.36.)” (E. G. White – Profeţi şi regi, pag. 619)

Unii pleacă pentru luni de zile pe mări şi oceane. Alţii pleacă pentru ani de zile în alte ţări, mai prospere. Îi uită oare Dumnezeu?

Făgăduinţa din versetul de astăzi promite paza îngerilor lui Dumnezeu „la plecare şi la venire”. Cum stai cu încrederea în această făgăduinţă?

Nu trebuie să pleci de acasă săptămâni, luni sau ani. Dumnezeu oferă aceeaşi protecţie şi dacă te duci doar să cumperi pâine, dacă treci strada pentru a te întâlni cu un prieten, ori dacă mergi pentru câteva ore la serviciu.

Este timpul încrederii neclintite! Pune-L pe Dumnezeu la încercare! Provoacă-L astăzi prin rugăciunea ta şi vei deveni ţinta protecţiei Sale! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.