Psalmii 104:10

Spread the love

Versetul de astăzi este o referire la inestimabila apă:

„Tu faci să țâșnească izvoarele în văi, și ele curg printre munți.” (Psalmii 104:10)

Vă plac apele? Cred că da. Şi mie îmi plac izvoarele, pâraiele, râurile, fluviile mările şi oceanele. Dar, cum avem apă?

Dumnezeu este cel care a făcut apa şi tot El este „inventatorul” circuitului apei în natură. Prin această mișcare permanentă, apa este recirculată de şase mii de ani.

Însă, există şi o altfel de apă – apa vieţii. Ea este proaspătă, sănătoasă, din izvorul nesecat al inspiraţiei divine – Biblia.

„Cuvintele lui Dumnezeu sunt izvoarele vieții. Dacă veți căuta aceste izvoare de apă vie, veți fi aduși, prin Duhul Sfânt, în comuniune cu Hristos. Adevăruri foarte cunoscute vor fi înfățișate într-o lumină nouă; texte din Scriptură vă vor izbi privirile cu un nou înțeles, ca un fulger de lumină; veți vedea legătura altor adevăruri ale lucrării de mântuire și atunci veți ști că Hristos vă conduce; un Învățător divin este alături de voi.
Isus zicea: “Apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va țâșni în viața veșnică.” (Ioan 4, 14.) Când Duhul Sfânt vă descoperă adevărul, veți strânge drept comoară cele mai prețioase experiențe și veți avea dorința de a vorbi și altora despre lucrurile aducătoare de mângâiere, care v-au fost descoperite. Când veți veni în legătură cu ei, le veți împărtăși idei noi cu privire la caracterul sau lucrarea lui Hristos. Veți avea o nouă descoperire despre iubirea Sa milostivitoare, spre a o împărtăși și acelora care-L iubesc și care nu-L iubesc.”
(E. G. White – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 170)

Cât de reconfortantă şi de plăcută este apa unui izvor, pentru un călător obosit şi însetat în arşiţa zilei?!

Aşa este Cuvântul lui Dumnezeu. În el este viaţă. Dumnezeu este Cel ce revigorează credinciosul, prin adăparea din Cuvânt.

Să ne dea Dumnezeu dorinţa să nu rămânem însetaţi, ci să sorbim cu nesaţ din izvorul curat al Scripturii! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.