Biblia – adevarata

Spread the love

Biblia, mai cu seama prima parte, Vechiul Testament, contine foarte multe relatari legate de locuri si intamplari istorice care pot fi verificate. Dintre acestea fac parte domniile unor regi ca David sau Solomon, razboaie, evenimente importante cum ar fi construirea si daramarea Templului din Ierusalim, denumiri de locuri, cetati, orase.

In ceea ce priveste sursele cu ajutorul carora evenimentele istorice mentionate in Biblie pot fi verificate, ele sunt, in linii generale, de trei feluri. Primele sunt cercetarile efectuate in cadrul unor stiinte ca arheologia sau a unor discipline auxiliare ale istoriei, ca numismatica. A doua sursa sunt documentele scrise. A treia sursa este reprezentata de manuscrisele de la Marea Moarta, descoperite in anii 1947-1957 in apropierea ruinelor vechii asezari Qumran.

Insa exista si unele denumiri geografice care, nefiind gasite inca documente care sa ateste ca au existat vreodata, erau folosite de catre necredinciosi ca argumente ca Biblia nu este adevarata, ci doar un amestec de legende si mituri.

Asa s-a intamplat si cu orasul Ur, despre care nu s-a gasit nimic scris timp de aproape doua mii de ani. Dar, in anul 1853, sir Henry Rawlinson a reusit sa ii identifice ruinele, gratie unor inscriptii gasite la fata locului. Aceasta cetate-stat, de pe vremea lui Avraam, a fost deosebit de infloritoare si era reprezentativa pentru Haldea.

Pentru cei comozi, care nu vor sa creada si care nu sunt dispusi sa cerceteze, Biblia pare o carte de povesti nemuritoare. Fara sa fie siguri de ceea ce afirma, ei spun ca ceea ce se gaseste in Sfanta Scriptura e imposibil sa fie real. Alti oameni trateaza Cuvantul lui Dumnezeu ca pe un oracol. Ei citesc la intamplare diferite versete si cauta sa „ghiceasca”, pe baza a ceea ce sta scris, care le va fi viitorul.

Prea putini sunt cei cu adevarat interesati sa afle ceea ce le spune Dumnezeu. Trecerea timpului a adus dovezi, suficient de clare, ca Biblia are totusi dreptate.

 Psalmul 119:140-142 Cuvantul Tau este cu totul incercat, si robul Tau il iubeste. Sunt mic si dispretuit, dar nu uit poruncile Tale. Dreptatea Ta este o dreptate vesnica, si Legea Ta este adevarul. 

Nu trece pe langa ceea ce a spus Dumnezeu fara sa-i dai atentia cuvenita! Nu trata Biblia ca pe o carte obisnuita. Ea este adevarata. Citeste-o, traieste-o si vei avea mari binecuvantari.

© Viorel Dascalu 2010

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.