Metode de cercetare

Spread the love

Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El! (Psalmi 34:8)

Mirosurile specifice ne raman stocate in minte si nu le incurcam cu nimic altceva, dar nu le-am sti daca nu le-am fi experimentat candva. De exemplu, de unde ai sti cum miroase o portocala daca n-ai fi vazut una de aproape sau daca nu i-ai fi simtit mirosul? De unde ai stii ce inseamna sarat daca nu ai fi gustat ceva sarat inainte? Ai putea continua lista, nu-i asa?

Maestrii bucatari sunt oamenii care au simtul olfactiv foarte bine dezvoltat. Ei spun ca au un talent special in a depista alimentele care nu sunt proaspete. Si nu numai atat! Am cunoscut un bucatar care mi-a spus ca el nu are voie sa guste mancarea pe care o pregateste, dar ca acesta trebuie sa fie totusi potrivit de sarata si de condimentata. L-am pus la incercare. Gulasul fierbea pe aragaz, asa ca l-am rugat sa-mi spuna daca este destul de sarat sau nu. In primul rand mi-a spus fara sa-l guste ca gulasul meu nu e fiert complet, cartofii mai au cel putin cinci minute la focul la care-l fierbeam si ca as putea sa mai pun sare, fiindca acesta lipseste cu desavarsire. Am incercat sa miros si eu, dar n-am simtit nimic. Am pus sare, apoi el m-a rugat sa miros din nou. Intr-adevar, mirosul era schimbat, era altfel. Niciodata nu am fost atenta inainte la acest aspect. Ceea ce pentru mine poate fi cunoscut doar prin gustare, pentru acest om a fost posibil folosind doar simtul olfactiv.

Cand Biblia ne spune sa „gustam” si sa vedem ce bun este Domnul, ne face sa ne gandim la simtul gustului. Este o chemare interesanta, pentru ca in conceptia noastra doar ceea ce este palpabil este si „gustabil”, dar aici este vorba de ceva mai mult decat atat.

Ne este adresata chemarea sa experimentam cat mai palpabil cu putinta bunatatea nemarginita al lui Dumnezeu. Gustarea acestei bunatati te ajuta sa recunosti oriunde ai fi acest gust. Poate ca dupa un timp il cunosti asa de bine incat, asemenea prietenului meu bucatar, il recunosti chiar dupa miros, cand inca nimeni altcineva nu a fost in stare sa il descopere.

Cauta si incearca sa-L cunosti pe Dumnezeu prin experientele personale. Astfel vei simti „gustul” iubirii Lui. Cere de la El experiente prin care sa ajungi la acest mod important de a-L cunoaste. Nu te astepta la ceva anume, ci fii cu ochii deschisi.

Daca doresti acest lucru, vei descoperi mai multe decat te-ai fi asteptat.

Fii atent la susurul bland si subtire!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.