Fără antrenament???

Spread the love

„Scoala-te” i-a zis Isus, „ridica-ţi patul şi umblă.” (Ioan 5:8)

Un biolog care lucra la Gradina Zoologica din Moscova povesteste despre cateva animale – cocosi de munte, iepuri, pasarele – care si-au petrecut tineretea in colivii foarte mici. Au crescut normal, erau hranite excelent, numai miscarile lor erau limitate de dimensiunile coliviilor.

Dupa ce puii au crescut, au inceput sa fie mutati in incaperi mai largi.

La inceput, un iepure a fost eliberat din cusca mica, stramta, in care a crescut, intr-o poiana larga. Acesta s-a asezat pe labe, uitandu-se imprejur. Soarele stralucea orbitor. Ici-colo se vedeau flori care acopereau terenul ca un covor viu. Un spatiu larg, neobisnuit, se intindea in jur. Iepurasul a facut o saritura brusca, apoi inca una si inca una. Se parea ca devine cu fiecare secunda tot mai vioi. Iata-l, din nou si-a incordat picioarele din spate, s-a aruncat in aer – si a cazut fara sa se mai miste. Iepurasul murise. Autopsia a aratat cauza – o paralizie la inima.

Si cocosul de munte a crescut tot intr-o colivie stramta, in care nu a putut zbura niciodata. Primavara i s-a dat drumul intr-o incapere spatioasa. Prizonierul eliberat, rasfirandu-si coada, a pornit sa-si cante cantecul nuptial. A inceput sa se roteasca tot mai repede, dar dintr-o data a cazut pe spate, s-a zbatut in convulsii si in curand s-a linistit. Dupa cum a aratat autopsia, moartea s-a produs datorita ruperii aortei.

La fel a murit si o privighetoare, crescuta intr-o colivie extrem de mica. La primul tril puternic, privighetoarea s-a rostogolit moarta de pe crenguta: suferise o hemoragie puternica.

Au murit in acest fel chiar si doi ursi!

De ce? Fara zbor, sarituri si alte exercitii fizice, pe care in stare de libertate animalele le fac mereu, organele interne se dovedesc insuficient antrenate. Peretii inimii si ai arterelor nu au elasticitate si nu suporta presiunea ridicata a sangelui.

Nu cumva ti se intampla si tie sa te inchizi singur intr-o „cusca” prea mica – biroul, camera, sau poate doar scaunul din fata calculatorului?

Iesi astazi afara din cusca ta stramta si fa miscare in aer liber! Miscarea este sanatate!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.