Jocuri cu prietenii

Spread the love

Jocul ar trebui să fie o constantă a oricărei vârste. Jocul adună oamenii, jocul bucură suflete, jocul leagă şi întăreşte relaţii. Din nefericire, lumea virtuală ne răpeşte bucuria reală a jocului fizic. Ar fi cazul să readucem jocul ca o binecuvântare a tinereţii.

Unii asociază jocul cu distracţia vinovată. Concepţia „clasică” este într-adevăr marcată de ideea că distracţia nu poate avea conotaţii pozitive sau nevinovate. De ce? Simplu. În majoritatea situaţiilor, când cineva spune că vrea să se distreze, aceasta înseamnă o renunţare la standardele morale, adică: destrăbălare, dezmăţ, beţie, senzualitate, imoralitate. Pentru că cei mai mulţi chiar lucrurile acestea le fac, distracţia a devenit un termen vinovat.

Jocurile, în general dezvoltă gândirea, strategia, discernământul, logica dar şi relaţionarea corectă. Din nefericire există şi jocuri (nu puţine) care hrănesc egoismul, violenţa, competitivitatea negativă şi lipsa de compasiune.

Putem să ne jucăm cu prietenii şi să nu încălcăm principiile date de Dumnezeu?

Jocuri cu prietenii (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.