Sunt eu egoist?

Spread the love

În natura noastră păcătoasă moştenim şi seminţele egoismului.  Egoismul nu doar se moşteneşte ci se şi dezvoltă prin hrănirea lui pe parcursul anilor – mai ales în copilărie. Părinţii care împlinesc fără discernământ toate mofturile copiilor lor nu fac decât să pună îngrăşământul cel mai complex peste meteahna aceasta.

Egoistul vorbeşte mai mult despre sine, prezintă şi revendică doar drepturile sale, este dezinteresat de nevoile şi problemele altora, sfidează pe cei din jur şi caută să facă doar ceea cei place sau ceea ce-l avantajează.

Când este vorba de sine, egoistul îşi scuză toate neajunsurile. Când este vorba de alţii, egocentristul nu manifestă nici un pic de compasiune. Doreşte ca DOAR EL să fie băgat în seamă şi să se ţină cont exclusiv de părerile sau de planurile sale.

Reacţiile noastre la faptul că nu se ţine cont de ideile, părerile, judecăţile sau dreptatea noastră demonstrează cât suntem de egoişti. Cele mai multe dintre afirmaţiile noastre încep cu „Eu…” sau cu sintagma …….. mea este…….”

Ce este egoismul şi cum poate fi tratat?

Sunt eu egoist? (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.