Viaţa fără regrete

Spread the love

Fie că ne dăm seama şi recunoaştem, fie că nu conştientizăm şi negăm, am ajuns să ne trăim viaţa guvernaţi de automatisme. Suntem aproape încontinuu setaţi pe „pilot automat”. De multe ori constatăm că facem cele mai multe dintre acţiuni fără să le gândim, fără să le cântărim şi apoi, unele dintre ele ajungem să le regretăm.

Într-adevăr, trăim pe acest pământ mai mult ca nişte roboţi. Propria voinţă, alegerile sau autodeterminarea sunt chestiuni pe cale de dispariţie.

A fi şi a trăi conştient înseamnă să fii autodeterminat sau autoguvernat.

Lumea în care trăim a ajuns să fie guvernată de planurile altora. Oamenii nu prea mai au dreptul şi posibilitatea autodeterminării. Cauza principală a acomodării şi a renunţării la propria opinie şi la propriile decizii este legată de dorinţa de „integrare” şi „acceptare”. Apoi este şi curentul acesta al uniformizării.

Atunci când alegem autodeterminarea pierdem calea bătătorită şi poate dispărea confortul.

Iată ce trebuie să ştim despre autodeterminare:

Viaţa fără regrete (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.