Rafting pe Bistriţa

Spread the love

Isaia 40:12 „Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma, şi a strâns ţărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munţii cu cântarul, şi dealurile cu cumpăna?

Printre lucrurile frumoase pe care le-am făcut şi pe care nu le voi uita niciodată se află şi două ore şi ceva de rafting pe Bistriţa.
Ne-am îmbarcat la Chiril şi am debarcat câţiva kilometri mai la vale de Crucea – în total vreo douăzeci de kilometri. Experienţa este de neuitat din mai multe motive. Iată câteva din ele: peisajul excepţional, echipa, dotarea cu echipament şi coborârea pe valuri printre şi peste pietre.

Râul Bistriţa curge printr-un peisaj superb între Vatra Dornei şi Poiana Teiului trecând şi prin Cheile Zugreni. Munţii Giumalău şi Rarău sunt pe o parte, iar munţii Bistriţei pe cealaltă parte a apei. Cheia reuşitei unei coborâri cu barca, pe un râu de munte, nu constă numai în existenţa unui echipament profesional, deşi nici acesta nu e de neglijat, în nici un caz. Căştile, vestele de salvare, padelele şi barca specială pot să-şi piardă valoarea dacă nu ai alături de tine o echipă adevărată.

Unitatea dintre cei din barcă e esenţială: toţi trebuie să-l asculte pe specialist şi toţi trebuie să muncească. Câteodată toţi cei din dreapta bărcii trebuie să vâslească „energic” înainte. Alteori cei din stânga au de făcut aceeaşi manevră înapoi sau, de cele mai multe ori, toţi barcagii au de tras înainte. Atunci când barca eşua pe o stâncă ascunsă în apă, cu răbdare, cu o coordonare din partea profesionistului şi cu ceva efort, barca era repusă pe valuri aşa cum trebuia.

Vă imaginaţi ce s-ar întâmpla dacă unul ar vâsli înainte, altul ar trage înapoi şi cineva ar „dormi” cu padeaua în apă? La nevoie echipa te poate ajuta mult mai mult decât îţi închipui.
Dumnezeu vrea ca să facem echipă cu El şi unii cu alţii. Nu putem să ne descurcăm singuri. Avem nevoie de ajutorul celorlalţi, iar ei au nevoie de sprijinul nostru.

Încearcă să fii un bun coleg de echipă la activităţile tale zilnice.
Galateni 6:2-3 „Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos. Dacă vreunul crede că este ceva, cu toate că nu este nimic, se înşeală singur.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.