Să nu privim succesul cu ochelari împrumutaţi!

Spread the love

Dacă Superman (personaj fictiv) putea opri cu mâinile goale un proiectil de tun și era capabil să se deplaseze cu viteză mare prin aer, omului modern i s-a livrat o sarcină cu nimic mai ușoară: trebuie să-și clădească o carieră solidă, să conjuge succesul la toate timpurile viitorului, să menţină o viaţă socială activă și să investească timp și energie pentru a avea o familie fericită.

Întrebare este: Poate un om să-şi făurească succesul neabătut de influenţa cleorlalţi?

Circumstanţele diferite ale vieţii, capitalul cultural, familia de provenienţă, specificul comunităţii de origine, înzestrările și ţintele personale își pun amprenta asupra alegerilor pe care suntem chemaţi să le facem. E greu să intrăm într-un șablon care să ne mulţumească pe toţi, iar la bilanţul final trebuie să știm că suntem singurii responsabili pentru gradul de împlinire al vieţii pe care am trăit-o.

Este nevoie ca succesul să fie redefinit și recuperat din glazura în care l-a învelit cultura noastră, astfel încât să integreze firesc munca, dragostea, familia și comunitatea.

Şi atunci ce este de făcut?

Să nu privim succesul cu ochelari împrumutaţi! (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.