Creştinism superficial sau autentic (radical)?

Spread the love

Atunci când cineva se botează îşi ia un angajament. El promite solemn o ascultare corectă şi concretă de tot ceea ce spune Dumnezeu (nici nu iau în calcul situaţia în care altul sau alţii promit în locul celui în cauză). Care este legătura dintre angajamentul luat și evoluția spirituală a acelei persoane?

Se respectă oare promisiunea unui creştinism autentic? Sau promisiunea este uitată şi apare formalismul sau creştinismul secularizat.

Avem de ales între un creştinism de faţadă sau superficial şi un creştinism autentic sau radical.

Creştinismul superficial este caracterizat prin făţărnicie şi preocupare doar pentru ceea ce se vede de departe. În mod normal acest creştinism duce la secularism – formalism rece.

Creştinismul radical este creştinismul în care toate lucrurile se iau în mod serios. Acesta nu este nici liberalism nici fundamentalism (nu face parte din extremism). Tratat în mod serios creştinismul radical (asemenea Domnului Isus) este o viaţă trăită ca trambulină pentru veşnicie.

Iată ce trebuie să ştim despre:

Creştinism superficial sau autentic? (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.