Ajutor!… Sunt descurajat!

Spread the love

Cu siguranţă, fiecare dintre noi a trecut prin momente de dezamăgire şi de descurajare. Am fost afectaţi de situaţiile prin care am trecut sub influenţa celor din jur sau ca rezultat al propriilor decizii. Fie că a fost pasageră sau chiar dacă ne-a afectat mai mult, descurajarea ne-a afectat viaţa (cel puţin pentru moment).

„Cele mai glorioase momente ale vieţii tale nu sunt aşa-zisele zile de succes, ci mai mult zilele în care, ieşind din stări de deprimare şi descurajare, simţi chemarea vieţii spre realizări viitoare.” citat clasic din Gustave Flaubert

Dezamăgirea este preponderent legată de idei. Ea poate fi rezultatul neîmplinirii unei iluzii, a unei speranţe, a unei credinţe, a unei presupoziţii, a unei prejudecăţi. Ea vine în urma unui lucru aşteptat şi dorit dar neîmplinit. Ea se vindecă destul de repede.

Descurajarea are de-a face cu oamenii şi situaţiile în care te aşează cei din jur. Suferinţa produsă poate fi destul de lungă şi de dramatică. Efectele ei pot fi majore. De aceea trebuie să o cunoaştem şi să ştim ce este de făcut când apare.

Ce este de făcut pentru a ieşi din starea de descurajare?

Ajutor!… Sunt descurajat! (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.