Ce înseamnă o zi bună?

Spread the love

„Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă”. Aşa este proverbul. Noi deseori ne salutăm cu „bună ziua” sau „o zi bună”. Dar o zi bună nu se datorează unui salut. Salutul propriu zis nu influențează prea mult mersul zilei.

Dar… şi trecerea nesimţită pe lângă un cunoscut îi poate strica ziua.

„Omul prost se cunoaște după «Bună ziua»”, spune o vorbă bătrânească la români. Cât de bogat ori de sărac ai fi, cât de inteligent, cât de necăjit sau de fericit, a-i saluta pe cei pe care îi cunoști este prima obligație de care trebuie să ții cont după ce te naști.

Optimismul poate „transforma” o zi proastă într-o zi bună. Felul în cere trece ziua este de cele mai multe ori influenţat de starea persoanei în cauză.

Starea noastră interioară poate transforma o zi ce ar putea fi una bună în una proastă şi poate face ca o zi ce ar fi putut fi foarte proastă în una bună.

Dau un exemplu: dacă sunt foarte supărat şi merg pe stradă, pe orice om îl văd ca fiind asemenea mie. Mi se pare că nimeni nu vrea să mă vadă, toţi mă evită şi nu vor să vorbească cu mine. Privesc totul şi pe toţi prin prisma mea şi proiectez starea mea asupra celorlalţi.

Ce înseamnă o zi bună? (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.