Revolta tinerilor contra înaintașilor

Spread the love

Relațiile dintre adulţi şi tineri nu au fost niciodată așa de roze. Chiar dacă nu era atât de puternic aclamat, conflictul dintre generaţii a existat. El încă există și de multe ori se acutizează serios.

BABACII au fost și sunt mereu criticați pentru lipsa lor de condescendență în relația cu progeniturile. Totodată, neadaptarea la cerințele tehnologice aduce cu sine alte reproșuri din partea tinerii generații.

Nici înaintașii nu se lasă mai prejos.

Oare câți dintre noi nu am spus, măcar o dată în viața noastră: ”vai, tinerii din ziua de azi… pe vremea mea…” sau variațiuni pe aceeași temă. Iar dacă n-am spus-o, câți n-am gândit-o, confruntați cu diferite mostre de extravaganță, aroganță sau tupeu adolescentin? Oare cum a fost ”pe vremea mea”? N-am provocat și noi, adulții așezați de astăzi, mici cutremure, răsturnări ale sistemelor de valori ale părinților noștri, dureri de cap și nopți albe?

Sigur că tehnologia și globalizarea tot mai pregnantă au schimbat profund felul în care ne raportăm la lume și la ceilalți. Sigur că lumea adolescenților de astăzi e de multe ori confuză și haotică pentru noi, cei demult ieșiți din segmentul lor de vârstă, cei pentru care adolescența trăită în anii 80 sau 90 ai secolului trecut însemna cu totul și cu totul alte repere.

Revolta tinerilor contra înaintașilor (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.