Semne ale maturității în viața unui creștin

Spread the love

Maturitatea este un nou început și nu un sfârșit. Atunci când ajungem la vârsta plenitudinii intelectuale și fizice nu înseamnă că trebuie să ne oprim total din creștere. Sufletește și intelectual trebuie să continuam să ne dezvoltăm.

Maturitate = bătrânețe! Aceasta este una dintre cele mai mari confuzii pe care le fac unii oameni. În special imaturii! Ei sunt, de altfel, cei care se tem de maturitate. De ce? Pentru că maturitatea înseamnă în primul rând asumare, responsabilitate; iar imaturii nu vor să-și asume nimic. E simplu!

Maturitatea spirituală nu prea are de/a face cu vârsta. Vârsta este doar o cifră. Maturitatea spirituală este o atitudine responsabilă, un mod de a gândi și de a fi complet.

1 Corinteni 13:11  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

Semne ale maturității în viața unui creștin (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.