Ce urmează după ce ai spus „DA”?

Spread the love

Trece și ziua nunții, trece și luna de miere. Rochia cea frumoasă de mireasă, costumul de mire intră la naftalină…și locul lor e luat de salopeta de lucru. Proaspătul mire și proaspăta mireasă intră în rolul de soț și soție. 

Nu există cupluri care la momentul căsătoriei să fie perfect compatibile şi pe deplin unite. Există puncte de vedere diferite, sunt mentalităţi diferite, există obiceiuri diferite şi sunt practici diferite. Acestea trebuie să fie aduse sub un numitor comun. Aceasta este şlefuirea. Cioplirea, polizarea, frecarea, slefuirea şi finisarea dă naştere la scântei şi temperatură.

Luna de miere nu este etalon, nici măcar din punct de vedere al pasiunii şi al împlinirii sexuale. Luna de miere este doar un început. Ai desfăcut borcanul cu miere… dar nu poţi mânca doar miere. Ai nevoie şi de alte alimente. Normal că varza nu este la fel de dulce cum este mierea. Ceapa nu este la fel de gustoasă, fasolea nu este interesantă, nucile nu-s la fel de moi, pătrunjelul nu se topeşte pe limbă, etc. Fiecare ingredient, pus unde şi când trebuie, face o supă de dragoste mult mai hrănitoare şi mai sănătoasă decât simpla miere.

Geneza 2:24  „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup.”

Ce face lipiciul? Două elemente sau obiecte care sunt apropiate şi unite prin intermediul unei substanţe adezive vor deveni un corp comun. Rezistenţa unirii este dată de similitudinile şi compatibilităţile celo două elemente, dar şi de calitatea lipiciului.

Există situaţii în care două elemente pot sta unele lângă sau peste altele şi nelipite. Dar acestea nu rezistă la provocările externe. (concubinajul nu este încurajat pentru că nu este lipiciul)

Ce urmează după ce ai spus DA? (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.