Cum s-a schimbat lumea după naşterea lui Isus?

Spread the love

Dacă Naşterea Domnului este sărbătoarea care a schimbat lumea, Crăciunul din zilele noastre este o zi în care ultimul lucru la care ne gândim este, paradoxal, Naşterea Domnului.

Simbolurile Crăciunului au dispărut şi totul în jurul nostru este îmbrăcat în culorile şi imaginile comerciale create de industria marketingului. Nu trebuie să fim paseişti, retrograzi ori să denigrăm latura comercială, pentru că toţi avem de câştigat când comerţul prosperă şi economia funcţionează.

Nu există o dată de naştere mai sărbătorită în toată istoria umanităţii ca aşa-zisa „Ziua de naştere a Fiului lui Dumnezeu”. Populară pe toate continentele, 25 decembrie este ziua în care toată lumea sărbătoreşte Crăciunul. Indiferent de religie sau poziţie socială, în Asia, Europa, America sau Africa, ziua de Crăciun este o sărbătoare a bucuriei.

Pentru unii prilej de întâlnire, pentru alţii ocazie de cumpărături sau afaceri, Crăciunul a reuşit în ultima sută de ani să niveleze frontierele şi să devină o zi universală; din păcate, din ce în ce mai puţin încărcată de religiozitate, ca să nu spunem de trăire creştină.

Cum s-a schimbat lumea după naşterea lui Isus? (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.