Rețeta veșniciei

Spread the love

Încă din vechime, oamenii și-au dorit tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte. Alchimiştii căutau elixirul tinereţii veşnice sau piatra filozofală, cu riscul propriei vieţi.

Eprubete, reţete, soluţii, prafuri, amestecuri şi tot felul de instalaţii… dar nimic. Tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte… toate-s utopie. Din nefericire acestea sunt „atinse” doar în povești.

Femei, mai mult sau mai puţin celebre, au apelat la secretele naturii ca să fie frumoase, aparent tinere, iubite şi admirate. Chiar şi în zilele noastre, de la Hollywood, în saloanele de cosmetică şi până la rafturile magazinelor, femeile, dar şi unii bărbaţi, scot din buzunar sume fabuloase pentru măşti cu pulbere de diamante sau foiţe de aur, creme cu caviar pur, extracte „miraculoase” din plante sau practici revoluţionare din chirurgia plastică care promit tinereţea fără bătrâneţe.

Numai că speranţa de viaţă… tot scade. De ce oare?

Reţeta veşniciei (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.