De ce unii sunt fericiţi şi alţii nu?

Spread the love

Dacă ne uităm pe internet, găsim mii de titluri cu sfaturi despre cele şapte obiceiuri, nouă alegeri, cele 10 secrete, cele 14.000 de gânduri care ar trebui să aducă fericirea. 

Tu eşti fericit? Chiar eşti fericit, cu adevărat?

Unii cred că pot dobândi fericirea prin administrarea de stupefiante sau de medicamente. Aceste căi spre fericire n-au sporit fericirea prea mult. O problemă care apare acum este că, deşi nivelurile fericirii sunt la fel de scăzute ca suprafaţa Lunii, depresia şi anxietatea cresc. Unii spun că e datorită diagnosticelor mai bune şi mai mulţi oameni află de ce suferă. Nu e doar asta. Vedem acest lucru în toată lumea. În SUA, la momentul actual, sunt mai multe sinucideri decât omucideri. Este o abundenţă de sinucideri în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii previzionează că, până în 2020, depresia va fi a doua mare cauză de dizabilitate.

20 martie este Ziua Internaţională a Fericirii. Și cum există topuri pentru orice, aflăm că ţara cu cei mai fericiţi oameni din lume este Finlanda. Raportul Mondial al Fericirii a fost făcut în 156 de ţări, pe baza nivelul de trai, a speranţei de viaţă, a gradului de corupţie, dar si a libertăţii sociale.

Statul nordic este considerat cel mai fericit din lume. De altfel, nordul Europei este cel care găzduieşte ţările cu cea mai fericită populaţie. În top apare şi România, pe locul 48 din cele 156 de state analizate.

La polul opus, cele mai nefericite ţări le găsim în Africa. Sudanul de Sud este ţara cu populaţia cea mai puţin fericită din lume.

De ce unii sunt fericiţi şi alţii nu? (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”!

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.