Ziua 4 – Nu te teme!

Spread the love

Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua namiaza mare. O mie să cadă alături de tine şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.” (Psalm 91:5-7)

„Credința se întărește venind în conflict cu îndoielile și influențele împotrivitoare. Experiența câștigată în aceste încercări este mai valoroasă decât cele mai costisitoare bijuterii.” (E. G. White – Mărturii, voi. 3, pag. 555)

Întrebări de meditat

Ce că practice avem ca să combtem frica?

Câteva idei: să cerem împlinirea făgăduințelor din Biblie, să cântăm imnuri, să ne amintim cum ne-a condus Dumnezeu în trecut.

Povestește cuiva o experiență personală, caând ai simțit mâna lui Dumnezeu care te-a salvat dintr-o încercare dificilă și cum credința ta a crescut prin această experiență.

Meditând la modul în care ne-a condus dumnezeu în trecut, ne va crește încrederea privind viitorul.

Motive de rugăciune – 30 martie, 2020

  1. Rugați-vă ca Dumnezeu să împlinească promisiunile din Psalmul 91 și să pună un gard viu în jurul copiilor Săi, protejându-i de ciuma coronavirusului care pune stăpânire pe lumea noastră.
  2. Rugați-vă ca această criză mondială să fie un punct de cotitură în istoria bisericii și ca ochii oamenilor să fie deschiși către apropierea revenirii lui Isus.
  3. Rugați-vă pentru cei care locuiesc în locuințe înghesuite în orașele mari, pentru a găsi modalități creative de a rămâne sănătoși și conectați cu ceilalți. Rugați-vă în special pentru copiii care sunt blocați în case.
  4. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru numeroasele decizii cu care se confruntă conducerea mondială a bisericii noastre. Rugați-vă pentru înțelepciunea divină pentru aceste vremuri solicitante.
  5. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru guvernul nostru și pentru liderii mondiali în aceste vremuri dificile. Rugați-vă să existe o căutare sinceră a lui Dumnezeu în rândul conducătorilor de frunte și a oficialilor guvernamentali.

Dacă aveți motive de rugăciune le puteți menționa în comentarii și ne vom ruga împreună pentru voi!

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, ”Ultima Criză”. Mărturii vol.9,11-18
  • Mark Finley, Revive Us Again

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Resurse adiţionale:

„Când mintea se ocupă de eul propriu, ea se înstrăinează de Hristos, izvorul puterii și vieții. De aceea, efortul continuu al lui Satana este de a abate atenția păcătosului de la Mântuitorul, împiedicând astfel unitatea și comuniunea sufletului cu Hristos. Cu plăcerile păcatului, grijile, necazurile și problemele încurcate ale vieții, greșelile altora sau propriile voastre greșeli și nedesăvârșiri: cu unele din acestea sau cu toate laolaltă va căuta el să abată mintea voastră de la Hristos. Să nu ne lăsăm înșelați de șiretlicurile lui. Pe mulți dintre cei care sunt în adevăr conștienți și doritori a trăi pentru Dumnezeu el îi face adesea să se ocupe de propriile lor greșeli și slăbiciuni; despărțindu-i astfel de Hristos, el nădăjduiește să câștige biruința. Să nu facem din eul nostru personal centrul preocupărilor noastre, făcându-ne temeri și griji cu privire la faptul că vom fi mântuiți sau nu. Toate acestea ne îndepărtează sufletul de Izvorul puterii noastre. Încredințează lui Dumnezeu problema rămânerii tale în El și încrede-te în El! Cugetă și vorbește despre Hristos! Fă ca eul tău să dispară în El! Dă la o parte orice îndoială; eliberează-te de teamă! Spune împreună cu apostolul Pavel: “Trăiesc … dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine pentru mine.” (Galateni 2, 20.) Rămâi liniștit în Dumnezeu! El este în stare să păzească ce I-ai încredințat. Dacă te vei lăsa în brațele Sale, El te va face să ajungi mai mult decât iubitor prin Cel care te-a iubit.” (E. G. White – Calea către Hristos, pag. 71)

„Unii sunt totdeauna cuprinși de teamă și de griji închipuite. Ei sunt zilnic înconjurați de dovezile iubirii lui Dumnezeu și în fiecare zi se bucură de bunătățile providenței Sale; dar ei nu iau seama la toate aceste binecuvântări. Mintea lor se ocupă continuu de ceva neplăcut, de care se tem că li s-ar putea întâmpla, sau de unele dificultăți care în adevăr pot exista, dar care, deși foarte mici, le orbesc ochii ca să nu vadă mulțimea lucrurilor pentru care ar trebui să fie mulțumitori lui Dumnezeu. Greutățile pe care unii ca aceștia le întâmpină, în loc să-i apropie de Dumnezeu, singurul Izvor al ajutorului pentru ei, îi îndepărtează de El, pentru că trezesc în ei neliniște și murmurare.” (E. G. White – Calea către Hristos, pag. 121)

Sunt mulți în lumea de azi care își închid ochii față de dovezile pe care Hristos le-a dat spre a-i avertiza pe oameni cu privire la venirea Sa. Ei caută să liniștească orice simțământ de teamă, în timp ce chiar atunci semnele sfârșitului se împlinesc cu repeziciune și lumea se grăbește spre timpul când Fiul omului Se va arăta pe norii cerului. Pavel învață că este păcat a fi nepăsător față de semnele care au să preceadă a doua venire a lui Hristos. Pe cei vinovați de această neglijență el îi numește fii ai nopții și ai întunericului. El îndeamnă la vigilență și la veghere prin aceste cuvinte: “Dar voi, fraților, nu sunteți în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoț. Voi sunteți fii ai luminii și fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopții, nici ai întunericului. De aceea să nu dormim ca ceilalți, ci să veghem și să fim treji”. (E. G. White – Faptele apostolilor, pag. 260)

„Dacă ne gândim la istoria noastră din trecut, după ce am înaintat pas cu pas, până la poziția în care ne aflăm în prezent, eu pot să spun: Lăudat să fie Dumnezeu! Când văd ce a făcut Dumnezeu pentru noi, sunt plină de uimire și de încredere în Domnul Hristos, în calitate de Conducător. Nu avem niciun motiv de teamă pentru viitor, decât acela de a uita cum ne-a condus Domnul și învățătura Sa din istoria noastră. Acum suntem un popor puternic dacă ne punem încrederea în Domnul, deoarece avem adevărurile puternice ale Cuvântului lui Dumnezeu. Avem toate motivele să fim plini de recunoștință pentru acest fapt.” — General Conference Bulletin, 1893, p. 24 (vezi Schițe din viața mea, p. 196; Mărturii pentru pastori, p. 31) (E. G. White – Solii alese, vol. 3, pag. 86)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.