Ziua 93 – Voi merge… la cei din familia mea

Spread the love

Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios.” 1 Timotei 5:8

”… însă trebuie să fii serios, hotărât să-ți faci datoria în căminul tău și să-i iei cu tine pe membrii familiei tale, dacă va fi posibil. Să nu precupețești nici un efort în a-i convinge să te însoțească în călătoria către cer.” (E. G. White – Căminul adventist, pag. 352)

Întrebări de meditat:

Cu toții avem membri familiei apropiate sau extinse care încă nu iubesc pe Hristos și nu au decis să trăiască cu credincioșie pentru El, sau s-au îndepărtat de Dumnezeu. Poate unii sunt atei sau au alte motive pentru decizia lor. Sau poate că nu au avut niciodată șansa să audă, să înțeleagă și să vadă Evanghelia în întregime cuvinte și fapte.

Aveți responsabilitatea de a face tot ceea ce vă stă în putință pentru a ajunge cu blândețe, bunătate și cu multă înțelepciune și dragoste, să ajungeți la acești membri ai familiei, arătându-le că vă pasă și îndreptându-i la momentul potrivit adevărul și iubirea lui Isus. .

Veți face cu multă rugăciune această importantă lucrare de mijlocire și slujire pentru membrii necredincioși / neadventiști / care nu mai cred, ai familiei voastre? Vă veți angaja să puneți mai mult suflet în demersul vostru pentru ei?

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Rugaciune.png

Motive de rugăciune –  Sabat, 27 iunie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  • Departamentul familiei CG: În timpul Zilei mondiale de rugăciune pentru căsătorie și  familie COVID-19, nenumărate grupuri din întreaga lume au avut întâlniri de rugăciune toată noaptea pentru ca Dumnezeu să vindece căsătoriile și relațiile lor de familie și au existat multe minuni de căsătorii refăcute și a fost readusă pacea în multe cămine în care au fost cândva lupte, tensiune, anxietate și depresie.
  • Nancy M.: Dumnezeu a vindecat familia fiicei mele  de COVID-19  în această perioadă a celor 100 de zile de rugăciune și a întărit legătura în relațiile de familie.
  • Nelda M.: În Sabatul din 13 iunie, am avut prima noastră întâlnire de închinare după redeschidere. În timpul imnului de deschidere „Nu uita Sabatul”, cei mai mulți dintre noi plângeam cu lacrimi de fericire. Am avut și un vizitator neașteptat de pe strada  vecină, care a participat împreună cu noi. Ne-a spus că înțelege pe deplin Cuvântul lui Dumnezeu doar ascultând Radio Speranța. Și este dispus să îl accepte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Slavă Domnului!
  • Hopewell M.: În decursul celor 100 de zile de rugăciune, prin intermediul telefonului mobil și al evanghelizării online s-a ajuns la peste 20.000 de persoane în Zimbabwe și mulți așteaptă botezul.
  • Un conducător al bisericii: În timpul carantinei, biserica noastră a fost credincioasă și a dat 143% din obiectivul nostru de zecime.

CERERI:

  • Rugați-vă pentru cei apropiați din familie, dar și pentru familia extinsă. Rugați-vă pentru mântuirea lor și pentru ocazii de a împărtăși cu ei credința ta, cuvântul lui Dumnezeu și dragostea lui Hristos.
  • Rugați-vă pentru toate activitățile mass-media adventiste, care difuzează fără încetare Evanghelia în toată lumea. Rugați-vă pentru un seceriș bogat.
  • Rugați-vă pentru oamenii de afaceri care au de luat decizii dificile în timpul acestei pandemii , decizii care afectează viața angajaților lor.
  • Rugați-vă pentru Matei, un om care se luptă cu dependențe, lipsa unei locuințe și alte lanțuri care îl împiedică să pășească pe calea ascendentă cu Isus. Rugați-vă pentru o schimbare pentru el și toți oamenii prețioși care sunt sub robia lui Satan.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Puteţi adăuga motivele dumneavoastră de rugăciune pe grupul: „Buzunarul cu Rugăciuni”

Materiale pentru studiu suplimentar:

„Religia pe care o mărturisiți vă obligă, în aceeași măsură, să vă folosiți timpul din cele șase zile de lucru, precum vă cere să veniți la biserică în Sabat. Voi nu lucrați cu conștiinciozitate. Lăsați să treacă orele, zilele și chiar săptămânile, fără să faceți nimic. Cea mai bună predică pe care ați putea să o prezentați lumii este aceea de a arăta că v-ați schimbat viața în mod categoric și că aveți grijă de familia voastră. Apostolul ne spune: “Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, și mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios.” (E. G. White – Sfaturi pentru administrarea creştină a vieţii, pag. 253)

„Cea mai sacră datorie a mamei, dintre toate activitățile vieții ei, este aceea pe care o are față de copiii ei. Însă cât de adesea este lăsată deoparte această îndatorire pentru realizarea vreunei satisfacții egoiste! Părinților le este încredințată soarta prezentă și veșnică a copiilor lor. Ei trebuie să țină frâiele și să-și conducă familia spre onoarea lui Dumnezeu. Legea lui Dumnezeu trebuie să fie standardul lor, iar dragostea trebuie să domnească în toate lucrurile.” (E. G. White – Căminul adventist, pag. 234)

„Cereți Domnului să vină și să conducă — Pretinde ascultare în familia ta. În timp ce faci asta însă, caută-L pe Domnul împreună cu copiii tăi și cere-I să vină și să conducă. Poate că ei au făcut ceva ce cere pedeapsă, dar dacă lucrezi cu ei în spiritul lui Hristos ei își vor arunca brațele în jurul gâtului tău; se vor umili înaintea Domnului și-și vor recunoaște greșeala. Asta-i destul. Atunci nu mai au nevoie de pedeapsă. Să mulțumim Domnului că El a deschis calea prin care putem ajunge la fiecare suflet. — (Manuscript 21, 1909.)
Copiii trebuie corectați dacă sunt neascultători…. Înainte de a-i corecta, mergi deoparte singur și cere Domnului să le înmoaie și supună inima și să-ți dea înțelepciune în atitudinea ta față de ei. Nu știu ca această metodă să fi dat greș vreodată, în vreo împrejurare. Nu-l poți face pe un copil să înțeleagă lucrurile spirituale când inima este agitată de patimă. — (Manuscript 27, 1911.)” (E. G. White – Îndrumarea copilului, pag. 244)

„Mărturisirea poate fi necesară — Dacă ați eșuat în a vă împlini datoria față de familiile voastre, mărturisiți-vă păcatul înaintea lui Dumnezeu. Adunați-vă copiii în jurul vostru și aduceți-le la cunoștință neglijența voastră. Spuneți-le că vreți să aduceți o reformă în familie și cereți-le să vă ajute să faceți căminul ceea ce trebuie să fie. Citiți-le direcțiunile aflate în Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă cu ei și cereți-i lui Dumnezeu să le cruțe viețile și să-i ajute să se pregătească pentru un cămin în împărăția Lui. În felul acesta puteți începe o lucrare de reformă și apoi continuați să țineți calea Domnului. — (Manuscript 22, 1904).” (E. G. White – Îndrumarea copilului, pag. 557)

„Rugați-vă și lucrați pentru mântuirea lor — Învățați-vă copiii că inima trebuie să fie educată pentru stăpânire și lepădare de sine. Motivele vieții trebuie să fie în armonie cu legea lui Dumnezeu. Nu fiți niciodată împăcați știindu-vă copiii crescând departe de Hristos. Să nu vă simțiți niciodată în tihnă cât timp ei sunt reci și indiferenți. Strigați către Dumnezeu zi și noapte. Rugați-vă și lucrați pentru salvarea sufletelor copiilor voștri. “Frica de Domnul este începutul înțelepciunii.” Ea este resortul principal și balanța caracterului. Fără frică de Domnul ei nu vor reuși să îndeplinească marele obiectiv pentru care au fost creați.” (E. G. White – Îndrumarea copilului, pag. 558)

„Fiecare familie creștină este o biserică. Membrii familiei ar trebui să fie ucenici ai lui Hristos în toate faptele lor. Tatăl trebuie să păstreze o legătură atât de strânsă cu Dumnezeu încât să-și simtă datoria să asigure tuturor membrilor familiei o educație și o pregătire care să-i pregătească pentru o viață viitoare, nemuritoare. Copiii lui trebuie să fie învățați principiile cerului. El este preotul familiei, răspunzător față de Dumnezeu pentru influența pe care o are asupra fiecărui membru al familiei. El trebuie să-și așeze familia în condițiile cele mai favorabile cu putință, astfel încât să nu fie ispitiți să semene obiceiurile și practicile rele și a principiilor decăzute pe care le-ar putea găsi în lume.

Dând un exemplu bun în cămin părinții pot avea o influență bună în biserică. Ei să nu aducă în biserică un spirit grăbit care produce neînțelegeri, făcând aproape cu neputință ca doi membri să se înțeleagă dacă nu ajung să aprecieze ideile și căile altuia. Membrii bisericii ar trebui să-și aducă aminte că două frunze ale aceluiași pom nu sunt asemănătoare. Ei trebuie să recunoască faptul că atunci când sunt frați și surori în Hristos Isus, ei sunt legați unul de altul și cu Hristos, așa cum frunzele unui copac sunt legate cu ramurile și cu trunchiul, și cu toate acestea, nu sunt toate tăiate după același model. Fiecare părinte are individualitatea și personalitatea lui. El are dreptul la independență personală ca oricare alt conducător, deoarece el trebuie să-și conducă familia în temere de Dumnezeu. Regula cerească trebuie adusă în cămin. Aceasta ne va pregăti pentru relațiile din biserică în calitate de împreună lucrători cu Dumnezeu și ne vor face exemple bune.” (E. G. White – Mărturii nepublicate, pag. 243)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.