Fericirea este gratis

Spread the love

„De curând, titlul unui articol mi-a atras atenția: fericirea este gratis. În goana după un titlu bun, îmi venea să dau scroll mai departe dar ceva m-a făcut să mă opresc și să-mi zic: nimic nu-i gratis în lumea asta, cu atât mai puțin fericirea. 

Până și articolul acesta…. mă costă 2 minute să-l citesc. Hai că nu-i mult. Și l-am citit. Articolul nu mi-a spus nimic nou, dar mi-a atras atenția că adevărata fericire nu se poate cumpăra. La final, i-am dat dreptate autorului: adevărata fericire e gratis! Vreți să știți cum puteți ajunge la ea?” – Anca Porumb

Unii cred că fericirea costă bani și plătesc pentru case frumoase, vacanțe exotice, haine de firmă, bijuterii extravagante, petreceri, mașini, pentru trufe, caviar și alte finețuri culinare…. de fapt, dacă ne uităm la societatea de consum în care trăim, cei mai mulți dintre noi muncim tocmai pentru a fi siguri că ne putem cumpăra bucățele de fericire materializate în lucruri/ experiențe/momente.  Teoretic, nu recunoaștem asta, dar practic, asta e realitatea pe care o trăim.

Dar ce înseamnă adevărata fericire?

Fericirea este gratis (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei din Bacău.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.