Încercări şi ispite

Spread the love

Nu a existat, nu există şi nici nu va exista vreun om care să nu treacă prin încercări sau prin ispite. Fie că vin din interiorul nostru (pofte) sau din exterior (provocări), ispitele şi încercările ne marchează întreaga viaţă.

„Pentru fiecare categorie de ispite există un remediu. În bătălia împotriva eului și a naturii păcătoase, noi nu suntem lăsați să luptăm singuri, prin propriile noastre puteri limitate. Isus este un apărător puternic, un ajutor care nu ne părăsește niciodată în nevoie” …. (E. G. White – Minte, Caracter şi Personalitate, vol. 2, pag. 659)

„Mintea nu trebuie lăsată să rătăcească la întâmplare. Ea trebuie stăpânită și educată să se concentreze asupra Scripturilor și asupra subiectelor nobile și veșnice. Pot fi memorate pasaje din Scriptură și chiar capitole întregi, care să fie repetate atunci când suntem ispitiți de Satana…. Dacă Satana intenționează să ne conducă mintea spre lucruri pământești și senzuale, cea mai eficientă metodă de a-i rezista este aceea de a ne opune prin “stă scris”. — The Review and Herald, 8 aprilie, 1884. (E. G. White – Minte, Caracter şi Personalitate, vol. 2, pag. 659)

Încercări şi ispite (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei din Bacău.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.