Psalmii 61:2

Spread the love

„De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită și zic: „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine!” (Psalmii 61:2)

În cartea „REBELUŢIA”, printre altele, autorii vorbesc despre o cauză majoră a insuccesului. Într-un mod plastic, ei spun că pentru mulţi „tavanul lor este situat acolo unde ar trebui să fie podeaua”. Cât adevăr! Mediocritatea este atât de răspândită!

Iată câteva gânduri inspirate cu privire la acest subiect:

„Mulți dintre cei înzestrați de Dumnezeu să facă o lucrare minunată realizează prea puțin, pentru că îndrăznesc puțin. Mii de oameni trec prin această viață ca și când n-ar avea o țintă bine definită, pentru care să trăiască și nici un anumit standard spiritual de atins. Unii ca aceștia vor primi o răsplată pe măsura lucrării lor.

Să ne aducem aminte că niciodată nu vom atinge o țintă mai înaltă decât aceea pe care ne-am pus-o. De aceea, să ne punem ținte înalte și apoi pas cu pas, chiar cu eforturi chinuitoare, prin renunțare și sacrificiu de sine, să urcăm toate treptele acestei scări spre progres. Nimic n-ar trebui să ne rețină de la aceasta. Așa zis-ul destin nu si-a țesut plasa în jurul nici unei ființe omenești atât de puternic, încât aceasta să fie nevoită a rămâne fără ajutor și în nesiguranță. Împrejurările potrivnice, din contră, ar trebui să determine o hotărâre categorică de a le birui, înlăturarea, sfărâmarea unei bariere, va face să se câștige o mai mare iscusință și curaj, pentru a merge înainte. Mergeți cu hotărâre în direcția cea bună și împrejurările vor ajunge să vă fie ajutoare și nicidecum piedici.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 4, pag. 624)

„Mintea și inima indolente și lipsite de ținte sunt o pradă ușoară în fața răului. Ele sunt asemenea organismelor parazite care produc boala. O minte inactivă și lipsită de preocupări serioase este atelierul de lucru al lui Satana. De aceea, faceți ca mintea voastră să fie orientată spre ținte nobile și înalte, spre obiective care să vă absoarbă și spre care să vă îndreptați cu tenacitate. În felul acesta, Satana nu își va mai găsi loc de desfășurare în ea.” (E. G. White – Minte, Caracter şi Personalitate, vol. 1, pag. 344)

Nu contează vârsta, nu sunt atât de importante circumstanţele, condiţiile sociale şi mediul. Factorul cel mai important este determinarea sau voinţa.

Dumnezeu vrea să ne provoace. El doreşte „să ne punem ținte înalte„. Ajutorul necesar este promis. Eu vreau să beneficiez de puterea şi sprijinul oferit de Sus. Tu nu vrei?

Pune-ţi câteva ţinţe curajoase, roagă-te şi lucrează pentru realizarea lor! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.