Isaia 40:30-31

Spread the love

„Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc; umblă, și nu ostenesc.” (Isaia 40:30-31)

Ţi s-au terminat vreodată „bateriile”? Ai simţit că nu mai poţi continua? Ai crezut că totul se încheie în acel punct?

Şi eu am trecut prin astfel de situaţii. Dar Dumnezeu mi-a oferit din nou energie şi putere pentru a putea merge mai departe.

Iată câteva gânduri inspirate care mi-au dat curaj să nu renunţ şi să privesc totdeauna înainte:

“Să luăm Cuvântul lui Dumnezeu ca asigurare. Nu ne-a invitat oare să venim la El? Niciodată să nu ne îngăduim a vorbi într-un mod descurajator și lipsit de nădejde. Dacă am face astfel, vom pierde foarte mult. Privind la ceea ce izbește privirea și plângându-ne atunci când dificultățile ne presează, nu facem decât să dăm dovadă că avem o credință bolnavă și slabă. Să vorbim și să lucrăm cu o credință de neînvins. Domnul este bogat în mijloace, lumea este a Lui. Să privim cu credință spre cer. Să privim la El care are lumină, putere și eficiență.
În credința sinceră este putere și statornicie în principii, o stabilitate în urmărirea țintei propuse, pe care nici timpul și nici greutățile nu o pot slăbi. “Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii, aleargă și nu obosesc, umblă și nu ostenesc.” Isaia 40, 30-31.
Sunt foarte mulți aceia care doresc să ajute pe alții, dar ei simt că n-au nici un fel de putere spirituală sau lumină, pe care s-o transmită altora. Aceștia să-și înalțe cererile la tronul harului. Să se roage pentru Duhul Sfânt. Dumnezeu Se află înapoia fiecărei făgăduințe pe care a făcut-o. Cu Biblia în mână spuneți: “Am făcut cum mi-ai spus. Prezint făgăduința Ta care spune: ‘Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide!’”
Noi nu trebuie numai să ne rugăm în numele Domnului Hristos, ci și prin inspirația Duhului Sfânt. Aceasta explică ceea ce trebuie să înțelegem când se spune că Duhul “mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.” Romani 8, 26. Lui Dumnezeu Îi place să răspundă la asemenea rugăciuni. Când cu căldură și stăruință înălțăm o rugăciune în numele Domnului Hristos, în chiar această stăruință se află garanția din partea lui Dumnezeu că El este gata să răspundă la rugăciunea noastră “nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.” Efeseni 3, 20.”
(E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 147)

Când trecem prin descurajări, când ne simţim înfrânţi, când limitele noastre îşi spun cuvântul, este momentul să apelăm la Dumnezeu cu multă încredere. Doar El este Cel ce dă putere celui obosit şi energie celui epuizat. El este singura sursă inepuizabilă de putere şi este permanent gata să ofere cu plăcere.

Să apelăm zilnic la Dumnezeu rugându-L să toarne peste noi belşug de Duh Sfânt! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.