„Omul de Piltdown” și „Ramapitecul”

Spread the love

Anul 1912 a adus cu sine descoperirea uimitoare a unui schelet – presupus a fi a unui om preistoric. A fost supranumit „omul de Piltdown”.


     Acest craniu a fost expus timp de 40 de ani la diferite ocazii pentru a afirma evolutia omului din maimuta. 
     Evolutionistii au afirmat ca au gasit astfel veriga lipsa. Oare asa sa fie?
     In anul 1953 craniul „omului de Piltdown” a fost cercetat in amanuntime de catre oamenii de stiinta. Atunci s-a descoperit inselatoria: craniul avea diverse parti din scheletul capului unui cimpanzeu si alte parti ale unui craniu uman. Astfel, ca sa se apropie cu cel de craniu de om, cu multa grija, s-au modificat diferita parti ale oaselor. Apoi s-a facut asambalrea cu un fel de ipsos imbatranit artificial si lipit cu clei de oase.
     Va dati seama ca si astazi, cu putina straduinta, oricine ar putea sa „construiasca” si sa „modeleze” un schelet ce sa contina diverse parti ale oaselor a doua specii diferite. Computerul ar putea sa faca lucrul acesta cu foarte mare usurinta. Dar… veriga lipsa… tot lipseste!

     In India, cu jumatate de secol in urma s-au descoperit urmele fosile ale „primului reprezentant al familiei umane”. Pentru ca semana si cu maimuta, oamenii de stiinta au denumit fosila: ramapitec sau maimuta lui Rama (un print legendar ce ar fi trait in India)
     Dar se pune o intrebare: cat de completa este fosila si ce informatii poate sa aduca?
     Raspunsul vi se va parea absolut surprinzator. S-au descoperit DOAR cativa dinti, fragmente dintr-un maxilar superior si fragmente dintr-un maxilar inferior.
     Oare aceste fragmente pot sa dea o imagine completa despre organismul din care au facut parte?
     In niciun caz!

Iată dovada că la mijloc a fost o minciună:

„Una dintre cele mai mari farse ştiinţifice care a păcălit cele mai luminate minţi din acele timpuri a fost rezolvată.

Noile cercetări ar putea rezolva misterul de acum 100 de ani al responsabilului pentru crearea acestor rămăşiţe false care au devenit cunoscute sub denumirea de omul de Piltdown. Prin analizarea colecţiei de oase fosilizate din zona celor două situri din Piltdown (estul Sussex), din 1912, s-a dezvăluit că un singur individ a fost în spatele acestei farse.

Cercetătorii moderni care au condus cercetările au afirmat că întreaga vină este a lui Charles Dawson, arheologul amator şi cel care a descoperit oasele. Aceştia au afirmat că oasele şi dinţii utilizaţi pentru a crea specimenul provin de la un urangutan şi două schelete umane care aveau origini medievale. Prin modul de operare s-a demonstrat că specimenele sunt aproape identice.” (fragment din articolul „Misterul omului din Piltdown a fost rezolvat.”)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.