Ne mai jucăm?

Spread the love

Ce părere ai despre joaca împreună cu cei dragi, în casă sau afară? Ai auzit de aşa ceva? Mai practici această activitate benefică pentru toţi cei din familie?

Compania Ipsos Public Affairs a realizat la sfârşitul anului 2011 un sondaj în rândul a peste 7000 de părinţi cu copii minori. Studiul s-a intitulat: „Raportul Global privind spiritul copilăriei” şi a cuprins subiecţi din 20 de ţări. *

Cercetătorii au constatat că patru din zece părinţi afirmă că le este mai uşor să-şi programeze o întâlnire de serviciu, decât să petreacă timp alături de copiii lor.

În România, 81% dintre intervievaţi spun că nu se mai distrează zilnic (procentul cel mai ridicat dintre toate ţările vizate). Româncele schimbă foarte uşor un posibil timp petrecut cu familia, pe un timp petrecut în singurătate (pe reţele sociale).

Tehnologia (televiziunea, internetul) şi reţelele de socializare consumă o mare parte din timpul ce ar putea fi utilizat în distracţii sănătoase cu cei din casă. Pe deasupra, multe hobby-uri ale soţilor nu antrenează sau chiar exclud restul familiei. În aceaste condiţii, copiii, deşi tânjesc serios după timpul de joacă al familiei, se afundă în lumea lor singuratică construită tot în jurul tehnologiei.

Ce-i de făcut? În familie, de comun acord, hotărâţi un timp pentru recreere. Cumpăraţi şi jucaţi-vă jocuri de societate frumoase, inventaţi concursuri de abilităţi casnice, faceţi ieşiri în natură, adunaţi-vă în jurul unui foc, depănaţi amintiri, căutaţi ghicitori, verificaţi-vă cunoştinţele generale, bateţi-vă cu pernele din casă, transformaţi-vă sufrageria sau curtea într-un teren de joacă şi bucuraţi-vă de clipele petrecute cu cei dragi. Acestea sunt doar câteva idei.

Părinte fiind, când te-ai jucat ultima dată cu copiii? Soţ sau soţie fiind, când te-ai jucat ultima dată cu partenera/partenerul de viaţă? Nu uita că cel mai frumos timp este cel pe care-l „consumi” bucurându-te cu familia ta! Încearcă şi nu vei regreta!

*(Sursa: https://www.retail-fmcg.ro/fmcg/tehnologia-si-retelele-sociale-au-un-impact-tot-mai-dramatic-asupra-dinamicii-vietii-de-familie.html)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.