Psalmii 119:9-11

Spread the love

Versetele pe care le-am considerat potrivite pentru astăzi se găsesc în Psalmii 119:9-11:

„Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Te caut din toată inima mea; nu mă lăsa să mă abat de la poruncile Tale. Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”

Cuvântul lui Dumnezeu este foarte util. În contextul acestor versete descoperim trei utilităţi deosebite:

  • GPS, hartă sau busolă – ne arată drumul cel bun şi sigur.
  • Parapet de protecţie – nu ne dă voie să ne abatem de la Lege.
  • Senzor antipăcat – arată unde sunt pericolele şi ce păcate pândesc.

Biblia este utilă tuturor, din copilărie până în ultima clipă a vieţii. Chiar şi Domnul Isus Hristos a biruit ispita prin „stă scris!” Acest lucru aduce multă speranţă cititorului sârguincios.

„Mântuitorul a biruit pentru a-i arăta omului cum poate birui la rândul său. Hristos a întâmpinat toate ispitele lui Satana cu Cuvântul lui Dumnezeu. Încrezându-Se în făgăduințele lui Dumnezeu, El a primit putere să asculte de poruncile Lui, iar ispititorul n-a putut câștiga nici un avantaj. La fiecare ispită, răspunsul Său era: “Stă scris”. Tot așa, Dumnezeu ne-a dat și nouă Cuvântul Său, prin care să ne împotrivim răului. Ne-au fost date făgăduințe enorm de mari și prețioase, pentru ca, prin acestea, “să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin poftă.” (2 Petru 1, 4.)

Îndemnați-l pe cel ispitit să nu se uite la împrejurări, la slăbiciunea persoanei sau la puterea ispitei, ci la puterea Cuvântului lui Dumnezeu. Toată tăria Sa ne aparține. “Strâng Cuvântul Tău în inima mea”, spune psalmistul, “ca să nu păcătuiesc împotriva Ta.” “După cuvântul buzelor Tale, mă feresc de calea celor asupritori.” (Psalmii 119, 11; 17, 4.)

Insuflați-le oamenilor curaj, vorbindu-le; înălțați-i la Dumnezeu în rugăciune. Mulți care au fost biruiți de ispită sunt umiliți de eșecurile lor și simt că este în zadar să se apropie de Dumnezeu; dar acest gând este sugerat de vrăjmașul. Când au păcătuit și simt că nu se pot ruga, spuneți-le că atunci este momentul să se roage. Se poate să fie rușinați și într-o umilință adâncă; dar când își mărturisesc păcatele, El, care este credincios și drept, le va ierta păcatele și îi va curăți de orice nelegiuire.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 181)

Cuvântul lui Dumnezeu dă curaj. În Cuvântul lui Dumnezeu există putere. Dumnezeu se desoperă pe Sine în Cuvânt. Asemenea evreilor căutători de mană, dis-de-de dimineaţă, fiecare dintre noi ar trebui să strângem cu ardoare Cuvântul plin de viaţă.

Dumnezeu să ne ajute şi astăzi să ne facem provizii substanţiale de Cuvânt! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.