Ziua 17 – Mai presus de orice ne distrage

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!.” Psalm 50:15

”Cele mai mari biruințe pentru cauza lui Dumnezeu nu sunt rezultatul unor argumente elaborate, al facilităților ample, al influenței vaste sau al abundenței de mijloace financiare, ci ele sunt obținute în camera de audiență a lui Dumnezeu, când oamenii credinței se sprijină cu stăruință și în agonie pe brațul Său puternic.” (E. G. White – Slujitorii Evangheliei  pag. 259)

Întrebări de meditat:

Întrucât știm că obținem cele mai mari biruințe prin rugăciune și timp petrecut în studiul Cuvântului lui Dumnezeu, de ce ezităm atât de mult să ne luăm timp să ne rugăm și să studiem Biblia?

Ce activități sau distracții stau în calea comuniunii personale cu Dumnezeu?

Motive de rugăciune – Duminică, 12 aprilie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ

În orașul Toowoomba din Queensland (cu o populație de 130.000 de locuitori), există două biserici, Toowoomba Central și Glenvale. Pastorul Casey Wolverton este pastorul Bisericii Glenvale. Când virusul COVID19 a lovit și bisericile au fost închise, în primul Sabat, ei au desfășurat slujba de închinare normală, dar cu sala goală și au transmis-o pe Facebook sau Youtube și 900 de oameni au urmărit serviciul divin. Postul de radio local a auzit ce fac adventiștii, așa că postul de radio a abordat  biserica adventistă întrebând dacă pot înregistra serviciul divin adventist pentru a-l transmite a doua zi (duminică) către o audiență de 130.000 de oameni. Fără criza COVID19 este foarte puțin probabil să se fi întâmplat acest lucru. Slavă Domnului!

CERERI:

  • Rugați-vă ca mesaje speciale de speranță să poată fi transmise în continuare în Toowoomba din Queensland, Australia. Rugați-vă pentru membrii bisericii din toată Australia, ca să găsească modalități de a continua să fie o lumină pentru cei din jurul lor.
  • Rugați-vă pentru numeroșii noștri evangheliști cu literatură din întreaga lume care nu mai pot merge ușă în ușă. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă noi căi pentru ca acești lucrători consacrați să împărtășească adevărul. Și rugați-vă ca Dumnezeu să le asigure nevoile.
  • Rugați-vă pentru spitale din Statele Unite, care se așteaptă să aibă săptămâna cea mai dificilă în tratarea pandemiei COVID-19. Rugați-vă ca Dumnezeu să intervină.
  • Rugați-vă pentru persoanele în vârstă, cu imunitatea compromisă și pentru alți membri cu risc ridicat din biserica de unde vă aflați. Rugați-vă ca mâna ocrotitoare a lui Dumnezeu să fie în jurul lor.
  • Rugați-vă pentru cei care și-au pierdut deja persoane dragi din cauza acestui focar de Coronavirus. Rugați-vă pentru curaj și putere pentru cei care suferă pierderi, rugați-vă să se prindă de Dumnezeu.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Tragedia Veacurilor, capitolul 37 – „Scripturile o apărare sigură
  • Frank și Michael Hasel, „Cum să interpretăm Scriptura„, introducere la lecțiunile de adulți ale Școlii de Sabat pentru trimestrul 2.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu 

Materiale pentru studiu suplimentar:

„Biblia nu trebuie niciodată studiată fără rugăciune. Numai Duhul Sfânt ne poate ajuta să înțelegem ce importante sunt chiar și lucrurile simple sau să ne împiedice să interpretăm greșit pasajele dificile. Lucrarea îngerilor cerești este de a ne pregăti inima ca să înțelegem Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât să fim captivați de frumusețea lui, preveniți de avertizările lui și însuflețiți și întăriți de făgăduințele lui. Trebuie să facem din rugăciunea psalmistului propria noastră rugăciune: “Deschide-mi ochii, ca să pot vedea lucrurile minunate ale legii Tale.” (Psalmii 119, 18.) Adeseori ispitele ne par irezistibile pentru că, neglijând rugăciunea și studiul Bibliei, nu putem să ne amintim cu promptitudine făgăduințele ui Dumnezeu și să-I înfruntăm pe Satana cu armele Scripturii. Însă îngerii îi înconjoară pe cei care sunt dispuși să fie învățați tainele cerului, iar în timp de criză ne vor readuce în minte chiar adevărurile de care avem nevoie.” (E. G. White – Chemaţi să fim diferiţi, pag. 112)

„Rugăciunea credinței constituie cea mai mare putere a creștinului, și aceasta îl va învinge cu siguranță pe Satana. Acesta este motivul pentru care el insinuează că nu avem nevoie de rugăciune. El detestă Numele lui Isus, avocatul nostru; iar atunci când noi venim cu ardoare înaintea Lui pentru ajutor, oștirea lui Satana intră în panică. Dacă noi neglijăm rugăciunea, o facem spre câștigul lui, căci atunci minunile lui mincinoase sunt mai ușor primite. Lucrul pe care el nu l-a putut realiza ispitindu-L pe Domnul Hristos îl realizează așezând ispitirile sale amăgitoare în fața omului. El vine uneori sub înfățișarea unei persoane tinere, atrăgătoare, sau a unei năluci frumoase. Face vindecări, iar oamenii înșelați de el i se închină ca înaintea unui binefăcător al rasei umane. Frenologia și mesmerismul sunt foarte mult înălțate. Ele își au rostul lor, însă sunt folosite de Satana ca fiind mijloacele sale cele mai puternice spre a înșela și distruge sufletele oamenilor. Planurile și vicleniile sale sunt primite ca venind din ceruri, iar credința în cea care ne arată drumul, Biblia, este nimicită în mințile a mii de oameni. Satana primește aici închinarea care se potrivește cel mai bine maiestății sale satanice. Mulți discută cu el, primesc instrucțiuni de la el, acest demon onorat ca dumnezeu, și acționează potrivit cu învățăturile pe care le primesc de la el. Lumea, despre care se susține că a beneficiat atât de mult de pe urma frenologiei și magnetismului animal, nu a fost niciodată atât de coruptă. Satana folosește chiar aceste lucruri pentru a nimici virtutea și a pune bazele spiritismului.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 1, pag. 296)

„La altarul familiei să participe și copiii. Toți să-și aducă Biblia și să citească un verset sau două. Apoi să se cânte o cântare cunoscută, urmată de rugăciune. În privința aceasta Hristos ne-a dat un model. Rugăciunea Domnească (Tatăl nostru) nu a avut ca scop să fie repetată ca o formulă, ci este o ilustrație de felul cum ar trebui să fie rugăciunile noastre — simple, pline de căldură și cuprinzătoare. Într-o cerere simplă , spuneți Domnului cererile voastre, și exprimați-vă recunoștința pentru îndurările Sale. În felul acesta, voi Îl invitați pe Isus ca pe un oaspete binevenit în casă și în inima voastră. În familie nu-și au locul rugăciunile lungi și pentru obiecte îndepărtate. Ele fac ca ora de rugăciune să fie plicticoasă, când, de fapt, ar trebui să fie privită ca un privilegiu și o binecuvântare. Faceți ca ocazia să fie plină de interes și bucurie.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 6, pag. 357)

„Pentru a putea fi întreținut într-o stare bună, corpul omenesc are absolută nevoie de trei lucruri: aer, hrană și mișcare. Un om poate trăi numai puține clipe fără aer și puține zile fără hrană. El poate trăi însă ani de-a rândul fără mișcare, dar va fi mereu neputincios și fără putere.
Viața fizică se aseamănă foarte mult cu cea spirituală. Dacă viața spirituală vrem să ajungă la o completă dezvoltare, atunci este absolut necesar să observăm trei lucruri și anume: rugăciunea, cercetarea Bibliei și lucrarea misionară. Când un creștin neglijează și în cele din urmă încetează să se roage și să studieze Biblia, urmarea va fi moartea spirituală. Un suflet slăbit în ale credinței poate să se mențină fără lucrare misionară, dar va fi mereu nenorocit în existența sa. Mișcarea spirituală sau lucrarea pentru alte suflete este necesară pentru a da posibilitatea unei dezvoltări nobile interioare și pentru a da creștinului puterea de a face și a concepe binele.” (E. G. White – Timpul şi lucrarea şi încheierea lucrării, pag. 296)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.