Ziua 29 – „Deschis non stop”

Spread the love

De Randy Maxwell

Acum câteva duminici, și eu și Suzette obosisem să stăm închiși în casă, așa că am decis să luăm mașina și să mergem la The Landing – o zonă comercială cu magazine, restaurante și săli de spectacole din Renton, Washington, unde locuim.

Magazinul de ochelari pe care intenționam să-l vizitez avea un semn pe ușă care spunea că, din cauza COVID-19, a fost închis nu se știe până când. Dar acesta nu a fost singurul. Am condus până la magazinul Ross – închis. Dick’s Sporting Goods – închis. Marshall’s-închis. World Market – închis. Parcarea era goală de parcă eram într-un oraș fantomă. Virusul invizibil își demonstra puterea de a face să dispară mașinile și cumpărătorii.

Cu doar câteva zile mai înainte, guvernatorul Jay Inslee emisese un ordin de ședere la domiciliu care, în esență, a închis întregul stat din Washington. Deci acum, când scriu acest devoțional, suntem sub acest ordin. Acesta este motivul pentru care apreciez o întâlnire pe care a avut-o Isus cu un căutător neîncrezător de adevăr, numit Natanael.

Isus se îndrepta spre Galileea. Pe drum, i-a cerut lui Filip să-L urmeze. Filip s-a dus apoi să-l găsească pe prietenul său, Natanael și i-a spus: „Noi am găsit pe Acela despre care au scris Moise, în lege, şi prorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif.” Ioan 1:45

Mențiunea despre Nazaret a provocat lui Natanael aceeași reacție pe care o au astăzi oamenii la menționarea coronavirusului – a închis totul. „Nazaret! Poate ieși ceva bun de acolo?” a întrebat Natanael. Ne-am putea întreba dacă poate ieși ceva bun din acest coronavirus. Din inconvenientul și perturbarea aduse de distanțarea socială? Din incapacitatea credincioșilor de a se aduna în casele de închinare? Dar câteodată lucrurile bune vin din locuri sau experiențe proaste.

Spre lauda lui, Natanael a răspuns invitației lui Filip „Vino și vezi” și a mers cu el. Isus a văzut pe Natanael apropiindu-se a spus: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleșug”.

„De unde mă cunoști?” a întrebat Natanael. Isus a răspuns: „Te-am văzut mai înainte ca să te cheme Filip, când erai sub smochin” Ioan 1:48.  Într-o clipă, credința a deschis mintea lui Natanael și el a mărturisit: „Rabbi, tu ești Fiul lui Dumnezeu; tu ești Împăratul lui Israel. ” (vs. 49)

”Drept răspuns, Isus i-a zis: ‘Pentru că ţi-am spus că te-am văzut sub smochin, crezi? lucruri mai mari decât acestea vei vedea.’ Apoi i-a zis: ‚Adevărat, adevărat vă spun, că, de acum încolo, veţi vedea cerul deschis şi pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se şi pogorându-se peste Fiul omului’. ”(vs. 50-51)

La botezul lui Isus, „cerurile s-au deschis” și Dumnezeu a uns și a binecuvântat verbal pe Fiul Său. (Vezi Mat. 3: 16-17.) ”De fapt, prin aceste cuvinte, Hristos spunea: Pe țărmurile Iordanului, cerul s-a deschis și Duhul S-a coborât asupra Mea ca un porumbel. Scena aceasta n-a fost decât un semn că Eu sunt Fiul lui Dumnezeu. Dacă veți crede astfel în Mine, credința voastră va fi mai vie. Veți vedea că cerurile sunt deschise și că nu se vor mai închide niciodată. Eu le-am deschis pentru voi. Îngerii lui Dumnezeu se înalță, ducând rugăciunile celor înstrăinați și împovărați la Tatăl de sus, și se coboară cu binecuvântare și nădejde, curaj, ajutor și viață pentru fiii oamenilor. (Hristos Lumina Lumii, p. 142, 143)”

Aleluia! Cerul este deschis! Cerul este întotdeauna deschis și nimic – nici prejudecăți, nici îndoieli, sau COVID-19, sau ordine de ședere la domiciliu, sau demoni, nici înălțimea, nici adâncimea, nici orice altă făptură nu îi poate închide ușile. (Vezi Rom. 8:39.) Și ce înseamnă ca cerul să fie deschis? Înseamnă că tu și cu mine avem acces complet la tot ceea ce este acolo, iar „rafturile” sunt întotdeauna pline cu tot ce avem nevoie.

Ce este în stoc în ceruri?

  • Tot ceea ce avem nevoie pentru viață și evlavie (2 Petru 1: 3).
  • Roada Duhului (Galateni 5:22, 23).
  • Armura completă a lui Dumnezeu (Efeseni 6: 14-17).
  • Nenumărate făgăduințe mari și prețioase (2 Pet.1: 4).
  • Naștere din nou într-o speranță vie (1Pet. 1: 3-5).
  • Gândul lui Hristos (1 Corinteni 2:16).
  • Fiecare binecuvântare spirituală în Hristos (Efeseni 1: 3).

Cerul este deschis și Isus ne-a dat cheile împărăției (Mat. 16:19). Această cheie este rugăciunea. Îngerii sunt agenții de livrare „Amazon” ai cerului, care ne duc rugăciunile până la Tatăl și coboară, aducându-ne binecuvântările de care avem nevoie cel mai mult – speranță, curaj, ajutor și viață.

The Landing poate fi închis, meciul de baschet poate fi anulat, la fel și hocheiul, restaurantele pot fi închise, chiar și bisericile noastre pot fi închise temporar, dar Cerul este întotdeauna deschis. Deci nu vă fie frică. Isus spune: „Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.” Ioan 14:14. De aceea, „Deschide-ți gura larg și o voi umple”. Psalm 81:10

Acest Coronavirus nu îl poate opri pe Dumnezeu. Rugați-vă cum nu v-ați rugat niciodată, pentru că Cerul este întotdeauna deschis.

Randy Maxwell este pastorul bisericii adventiste de ziua a șaptea din Renton, Washington. El locuiește acolo cu soția sa Suzette. Este autorul cărților ”If My People Pray” (Dacă poporul Meu se va ruga) și ”Bootcamp for the Last Days” (Bază de instruire pentru zilele din urmă).

Întrebări de meditat:

  • Rafturile tale spirituale s-au cam golit în unele zone pentru că ai fost prea ocupat și prea grăbit în ultimii ani?
  • Poate că există niște provizii și haruri cerești pe care trebuie să le aprovizionezi?
  • În plus, dacă ai putea cere orice dar spiritual, pentru biruință într-un domeniu specific sau pentru vreo altă binecuvântare spirituală, ce ai cere?
  • Gândește-te câteva minute  la aceste întrebări.

PROVOCARE LA CERCETAREA INIMII:

De ce nu ți-ai lua ceva timp să scrii lucrurile de care simți că ai nevoie în această săptămână – apoi caută promisiuni biblice specifice în care Dumnezeu ne spune că El îți  va rezolva acea nevoie specifică. Indiferent dacă este vorba despre bani pentru a plăti facturile sau de putere într-un domeniu în care ai fost slab spiritual, începe să ceri în mod activ împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu atunci când te rogi.

Nu este nevoie să mergem la marginile pământului pentru înțelepciune, căci Dumnezeu, este aproape. Ceea ce ne va asigura succesul nu sunt talentele pe care le avem acum, sau pe care le vom avea vreodată. Numai Dumnezeu poate face lucrul acesta pentru noi. Noi trebuie să avem o mai puțină încredere în ceea ce poate face omul și o încredere mult mai mare în ceea ce poate face Dumnezeu pentru fiecare suflet credincios. El dorește ca să-L căutăm prin credință. El dorește ca noi să așteptăm lucruri mari de la El.” (E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 146)

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
  • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Motive de rugăciune – Vineri, 24 aprilie, 2020

MOTIVE DE LAUDĂ

Departamentul de Tineret al Diviziunii Euro-Asia din Moscova, Rusia, a organizat recent un maraton de rugăciune la nivelul întregii diviziuni prin intermediul Zoom. Participanții din întreaga Diviziune conectați prin Zoom, s-au concentrat pe puterea lui Dumnezeu, purtarea Lui de grijă și rugăciune. Dumnezeu fie binecuvântat!

CERERI:
  • Rugați-vă ca tinerii noștri din întreaga lume să continue să găsească modalități de a înainta împreună în rugăciune și în studiul Bibliei. Rugați-vă ca experiența pe care o câștigă acum cu Isus din cauza acestei crize să fie de durată.
  • Rugați-vă pentru părinții care se luptă să învețe sau să ajute la monitorizarea educației online a copiilor lor în timpul acestei pandemii. Rugați-vă ca părinții să aibă înțelepciune și curaj!
  • Rugați-vă pentru absolvenții de liceu și de facultate care acum nu vor putea participa la festivitatea de absolvire. Rugați-vă pentru ei, pentru curaj și îndrumare cu privire la ce planuri ar trebui să facă pentru viitor.
  • Rugați-vă pentru sănătate, putere și inspirație pentru liderii departamentului de tineret, educatori, profesori și alții care lucrează pentru a inspira și încuraja pe tinerii noștri în timpul acestei crize.
  • Rugați-vă pentru campania evanghelistică online, Pandemie de speranță, care va începe în România în acest weekend. Au fost o mulțime de obstacole și știm că inamicul lucrează ore suplimentare pentru ca acest program să nu înainteze. Continuați să vă rugați pentru această serie foarte importantă și pentru alte evanghelizări care se desfășoară în diferite țări.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.