Fabrici de miere

Spread the love

Albinele sunt insecte zburatoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai contine viespile si furnicile, cu care albinele sunt foarte înrudite. Se pot întâlni pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii; numarul speciilor cunoscute este de aproximativ 20.000 dar probabil foarte multe asteapta înca sa fie descoperite.

     Albinele sunt adaptate la hranirea cu nectar si polen, primul ca sursa de energie (din cauza continutului de zaharuri), al doilea ca sursa de proteine (folosit mai mult la hranirea larvelor). Nectarul este obtinut din florile plantelor melifere cu ajutorul trompei. Albinele au antene compuse (aproape la toate speciile) din douasprezece segmente la femele si treisprezece la masculi. De asemenea au câte doua perechi de aripi (perechea anterioara fiind mai mare). Unele caste pot avea aripi mai mici (nefunctionale), dar nici o specie nu este lipsita de aripi.

     Multe specii de albine sunt putin cunoscute. Cea mai mica albina este cea pitica (Trigona minima) cu lungimea de circa 2.1 mm (5/64″). Cea mai mare albina din lume este Megachile pluto, care poate atinge lungimea de 39 mm (1.5″).

     Tipurile cel mai comune de albine din emisfera nordica sunt speciile de Halictidae, sau albinele atrase de transpiratie, niste albine mici care adesea sunt considerate în mod gresit viespi sau muste.

     Cea mai cunoscuta specie de albine este albina europeana (Apis mellifera). Îngrijirea albinelor din aceasta specie poarta numele de apicultura sau stuparit.
     Acum, cunoscand cate ceva despre albina, trebuie sa subliniem faptul ca ele sunt foarte ascultatoare si ordonate.

     Isaia 7: 18-19. In ziua aceea, Domnul va suiera mustelor, de la capatul raurilor Egiptului si albinelor din tara Asiriei;  ele vor veni, si se vor aseza toate in valcelele pustii, si in crapaturile stancilor, pe toate tufisurile, si pe toate imasurile.

     Toate insectele sunt ascultatoare de Dumnezeu. Oare omul este tot asa? Nu cumva omul Il asculta mai putin decat alte creaturi? Incearca sa asculti de tot ceea ce iti transmite El. Chiar astazi.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.