Sa faci diferenta!

Spread the love

Koala este un animal dolofan, indesat si dragut, masurand cu putin peste o jumatate de metru si cantarind aproximativ 20 de kg. Koala poate fi intalnit numai in Australia.

Blana ursuletului koala, de culoare gri-cafenie, este foarte fina. Capul prezinta un bot tesit, terminat cu un nas negru, doi ochi mici ca doua margele si doua urechi stufoase, cu par alburiu. Coada este boanta. Koala isi poarta puiul in marsupiul situat, spre deosebire de alte animale marsupiale, pe spate. Ghearele puternice il ajuta sa poata prinde usor crengile arborilor pe care se urca. Este considerat un animal mai mult nocturn. In timpul zilei doarme in copaci. Este foarte bland.

Koala mananca numai frunze de eucalipt, in medie cam un kilogram pe zi, si nu bea apa. Analizele chimice au stabilit ca gradul de comestibilitate al frunzelor de eucalipt difera de la sol la sol, iar gustul frunzelor difera de la o specie de eucalipt la alta. Dar, cand frunzele pe care le consuma koala au o vechime de peste cinci ani, ele pot provoca moartea animalului din cauza unui acid prezent in ele. Insa koala stie ce frunze sa aleaga.

In statul Victoria din Australia, se disting circa 70 de specii de eucalipt. Speciile eucaliptului se pot identifica dupa scoarta copacului, care poate fi neteda, fibroasa, sau dura si cu incretituri adanci, aspre. Neintrecut de nici un arbore din lume, Eucaliptus regnans ajunge pana la inaltimea de 150 m. El are cel mai rezistent lemn, fiind folosit pentru constructii navale, poduri si traverse de cale ferata. O alta specie, eucaliptul rasinos, cunoscut sub numele de „mahonul australian”, este mult apreciat pentru mobila. Arborii nodurosi, mai greu de prelucrat, se intre-buinteaza drept combustibil.

Eucaliptul se ramifica doar in varful crengilor, iar frunzele sale de culoare verde-masliniu, cu pufulet mai deschis, asezate orizontal sau vertical, sunt intoarse catre interior. Pentru ca razele soarelui pot strabate pana aproape de sol, copacul nu da prea multa umbra.

Cine l-a invatat pe ursuletul Koala sa deosebeasca frunza de frunza?

Din tot ce ofera lumea, din noianul de lucruri bune si nebune, trebuie sa alegi doar ceea ce nu-ti este daunator! Dumnezeu e gata sa te ajute.

Filipeni 1:9-10  Si ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult in cunostinta si orice pricepere, ca sa deosebiti lucrurile alese, ca sa fiti curati si sa nu va poticniti pana in ziua venirii lui Hristos…

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.