Gata pentru căsătorie… (1)

Spread the love

Căsătoria este ceva frumos… sau, din contră, este ceva urât. Nu depinde de alţii, ci depinde de cei doi care intră în legământul căsătoriei. Vorba înţeleaptă spune că „aşa cum îţi aşterni, aşa dormi”.

„Legătura familială este cea mai strânsă, mai gingaşă şi mai sfântă din câte există pe pământ. A fost destinată să fie o binecuvântare pentru omenire. Şi este o binecuvântare ori de câte ori legământul căsătoriei este încheiat cu înţelepciune, în frică de Dumnezeu şi luând în consideraţie în acelaşi fel răspunderile acestuia.“ (Ellen G. White, Divina vindecare – pag. 356)

Atunci când m-am căsătorit, după ce a avut loc masa, printre prietenii care au venit să ne felicite, cineva (puţin mai glumeţ) ne-a spus aşa: „să fii căsătorit nu e neapărat mai bine, dar să ştii că suntem mai mulţi.” Oare aşa să fie? Tuce crezi? Dar tu ești pregătit pentru căsătorie? Ştii ce implică aceasta?

Să vedem dacă eşti gata pentru căsătorie:

Gata pentru căsătorie… 1 (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”!

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.