2 Samuel 22:33

Spread the love

Versetul pentru astăzi este bazat pe o declaraţie făcută de David:

„Dumnezeu este cetățuia mea cea tare și El mă călăuzește pe calea cea dreaptă.” (2 Samuel 22:33)

Atunci când un evreu omora pe cineva, singura lui şansă ca să supravieţuiască era aceea de a fugi într-o cetate de scăpare. Acolo era protejat şi putea rămâne în viaţă. Acesta era mijlocul rânduit de Dumnezeu pentru a scăpa de urmăritori. Când vinovatul pleca de acolo, siguranţa lui se năruia.

Şi noi suntem vinovaţi; nu este nimeni care să fie perfect. De aceea avem nevoie de scăpare, de o cetate a siguranţei.

„Credința noastră nu trebuie să se bazeze pe abilitatea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu. Există pericolul de a ne încrede în oameni, chiar dacă este posibil ca ei să fi fost folosiți ca unelte ale lui Dumnezeu pentru a îndeplini o lucrare mare și bună. Domnul Hristos trebuie să fie puterea noastră și cetățuia noastră de scăpare. Cei mai buni oameni pot să cadă din statornicia lor și cea mai bună religie, dacă este coruptă, are o influență extrem de periculoasă asupra minții oamenilor. Religia vie și curată se află în ascultarea de fiecare cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu. Neprihănirea înalță o națiune, dar lipsa ei degradează și ruinează omul.” (E. G. White – Credinţa şi faptele, pag. 89)

Dumnezeu este singura cetate de scăpare care oferă adevărata siguranţă. El ne oferă garanţia iertării şi protecţiei divine. Respectarea principiilor şi împlinirea poruncilor lăsate în Cuvântul Său oferă garanţia unei conduceri corecte pe calea dreaptă.

Să ne dea Dumnezeu puterea de a fugi la El pentru a fi scăpaţi! Apoi, hrănindu-ne din Cuvânt, să trăim în siguranţă pe acest pământ nesigur! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.