Iov 37:11-12

Spread the love

Versetul ales pentru astăzi se găseşte în cartea lui Iov, cap. 37:

„Încarcă norii cu aburi și-i risipește scânteietori; mișcarea lor se îndreaptă după planurile Lui, pentru împlinirea a tot ce le poruncește El pe fața pământului locuit.” (Iov 37:11-12)

Ce pledoarie frumoasă pentru Atotputernicul Creator! Nimic nu este la întâmplare, nimic nu se datorează hazardului. Totul este „după planurile Lui”.

„Lumea materială se află sub controlul lui Dumnezeu. Natura ascultă de legile puse ei. Totul vorbește și acționează după voința lui Dumnezeu. Norii și lumina soarelui, roua și ploaia, vântul și furtuna, toate sunt supravegheate de Dumnezeu și, implicit, se supun în ascultare la porunca Sa. Ascultării de Legea lui Dumnezeu se datorează faptul că firul de grâu răzbate prin pământ “întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic”. Marcu 4, 28. Toate acestea Dumnezeu le face să crească la timpul lor, pentru că ele nu se pot împotrivi lucrării Lui. Și atunci cum poate oare omul, făcut după chipul lui Dumnezeu și înzestrat cu rațiune și grai, să fie singurul care să nu prețuiască darurile Sale și să fie neascultător de voia Sa? Oare numai ființele raționale să aducă confuzie în lumea noastră?” (E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 81)

Astăzi, când priveşti cerul, norii (chiar şi fulgerele) poţi să rosteşti cuvinte de recunoştinţă la adresa Stăpânului Universului? Poţi să înalţi rugăciuni de mulţumire pentru un Dumnezeu atât de bun care dă şi soare şi ploaie?

Doamne, Te slăvim pentru tot ce primim din mâna Ta! Toată lauda Ţi se cuvine doar Ţie pentru ceea ce faci pentru noi!

Dumnezeu să ne ajute să fim la fel de ascultători cum este şi natura! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.