Ziua 42 – Pace deplină

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

„Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Încredeți-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor.” (Isaia 26:3-4)

”Aceia care Îl cred pe Hristos pe cuvânt și predau ființa lor purtării Sale de grijă și viața lor ca El să o conducă, vor afla pace și liniște. Nimic din lume nu poate să-i întristeze când Isus îi înveselește cu prezența Sa. În supunere desăvârșită, este odihnă desăvârșită.” (E. G. White – Hristos, Lumina lumii, pag. 331)

Întrebări de meditat

  • Când simți inima tulburată, unde alergi mai întâi?
  • Pe cine consulți? Întrebi pe Isus?
  • Să-ți pui încrederea în Isus, Stânca Veacurilor, nu se poate baza pe modul în care te simți într-un anumit moment.
  • Trebuie să alegi să ai încredere în El, indiferent în ce circumstanțe te afli. Atunci El îți poate dărui pace deplină.
  • Vrei să alegi să-ți pui încrederea în El chiar acum?

Motive de rugăciune – Joi, 7 mai 2020

MOTIVE DE LAUDĂ

Prin diferitele evanghelizări online, precum și prin alte activități digitale ale bisericilor, foști membri și alții despre care nu se mai știa, au recăpătat interesul pentru Dumnezeu și chiar s-au alăturat bisericii din nou!

CERERI:
  • Rugați-vă pentru membrii bisericii care învață să își împărtășească speranța într-un mod care să fie relevant pentru oamenii post-moderni, seculari, care trăiesc în orașele lumii.
  • Rugați-vă pentru lucrătorii care vor folosi metoda lui Hristos de a răspunde nevoilor și pentru a ajunge la inimile oamenilor care trăiesc în orașe din întreaga lume.
  • Rugați-vă pentru cei aflați în mijlocul crizei COVID-19, care fie se luptă singuri cu boala sau au persoane dragi bolnave.
  • Rugați-vă pentru pace sufletească pentru membrii bisericii din întreaga lume care sunt speriați și se tem sau care se simt singuri.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Materiale pentru studiu suplimentar:

„Domnul vă cheamă să exercitați o influență înălțătoare. Primiți în inimă adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Numai în felul acesta puteți să aveți gândul lui Dumnezeu. Așezați-vă sub influența modelatoare a Duhului Sfânt. Astfel, veți avea o influență mult mai mare spre bine….
Oriunde domnește dragostea lui Isus, este pace și liniște. Când este cultivată, dragostea aceasta este ca un pârâu înviorător care curge într-un deșert, schimbând locurile uscate în locuri fertile.” (E. G. White – Evanghelizare, pag. 638)

„Consacrarea noastră față de Hristos aduce pace — Viitorul nostru depinde în întregime de dispoziția inimii noastre de a-L primi în mod personal pe Isus, Prințul păcii.

Mintea poate găsi liniște și odihnă numai în și prin consacrarea ființei noastre față de Hristos, în care se află plinătatea puterii. Datorită nădejdii mari și minunate descoperite celui care cunoaște Marele Dar, inima se va bucura în Dumnezeu, Mântuitorul nostru, și va primi acea pace, acea mângâiere și acea speranță, pe care numai El le poate oferi sufletului. În acest fel, veți fi atât de plini de mulțumire, încât Îi veți aduce slavă lui Dumnezeu pentru marea iubire și pentru harul ce v-au fost dăruite.

Priviți spre Isus Hristos, Ajutorul vostru! Spuneți-I bun venit și bucurați-vă de prezența Sa iubitoare. Mintea voastră poate fi înnoită în fiecare zi. A accepta pacea și odihna, a vă înălța mai presus de temeri și a-L lăuda pe Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le primiți reprezintă un privilegiu care vă aparține. Nu ridicați bariere constituite din lucruri lipsite de valoare, care Îl țin pe Isus departe de sufletul vostru. Schimbați-vă atitudinea; încetați să vă lamentați; exprimați-vă mulțumirea pentru marea iubire a lui Hristos, care a fost și este arătată față de voi.” (E. G. White – Minte, caracter şi personalitate, vol. 1, pag. 68)

„O conștiință curată conferă o pace desăvârșită — Pacea interioară și o conștiință care nu se simte vinovată înaintea lui Dumnezeu vor sensibiliza și vor înviora intelectul, asemenea apei care înviorează florile delicate. În felul acesta, voința voastră va fi eliberată de tendințele rele, va deveni mai puternică și mai serios angajată în realizarea binelui. Gândurile inimii vor fi plăcute și sfinte. Liniștea minții și pacea pe care o veți dobândi vor constitui o binecuvântare pentru toți cei cu care sunteți asociați. Razele prețioase ale păcii interioare vor radia asupra tuturor celor din jur și se vor reflecta din nou asupra voastră. Cu cât gustați mai mult această stare de liniște a minții, cu atât acestea se vor extinde. Această atitudine calmă nu anihilează energiile morale, transformându-ne în ființe amorțite, ci le trezește la o nouă intensitate, generând o stare activă și plăcută. Pacea desăvârșită este însușirea cerească a îngerilor. Fie ca Dumnezeu să vă ajute să aveți pacea aceasta.” (E. G. White – Minte, caracter şi personalitate, vol. 1, pag. 328)

„Unica sursă a păcii — Pacea neîntreruptă și adevărata liniște a spiritului nu au decât o singură sursă. Despre aceasta vorbea Domnul Hristos când spunea: “Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă”. (Matei 11, 28.) “Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.” (Ioan 14, 27.) Domnul nu oferă această pace în mod separat de propria Sa Persoană. Ea se află în Domnul Hristos, iar noi o putem primi numai primindu-L pe El.” (E. G. White – Minte, caracter şi personalitate, vol. 2, pag. 762)

„Nimic nu este mai necesar în lucrarea noastră cum sunt rezultatele practice ale comuniunii cu Dumnezeu. Prin viața noastră de zi cu zi, ar trebui să arătăm că avem pace și liniște în Mântuitorul. Pacea Sa în inimă va face ca înfățișarea să strălucească. Ea îi va da vocii o putere convingătoare. Comuniunea cu Dumnezeu va înnobila caracterul și viața. Oamenii vor ști despre noi, așa cum au știut despre primii ucenici, că am fost cu Isus. Acest fapt îi va da lucrătorului o putere pe care nimic altceva nu o poate conferi. El nu-și poate permite să fie lipsit de această putere.” (E. G. White – Slujitorii Evangheliei, pag. 510)

„Pacea lăuntrică și o conștiință lipsită de păcat față de Dumnezeu vor înviora și vor întări intelectul, ca și roua picurată pe plantele delicate. Atunci voința este dirijată și stăpânită cum trebuie și este mai hotărâtă și totuși liberă de perversitate. Meditațiile sunt plăcute, pentru că sunt sfințite. Calmul sufletesc, pe care-l poți avea, îi va binecuvânta pe toți cei cu care te asociezi. Această pace și liniște vor deveni cu timpul naturale și vor reflecta prețioasele lor raze asupra tuturor celor din jurul tău, spre a se reflecta din nou asupra ta. Cu cât guști mai mult din această liniște sufletească, cu atât ea va crește mai mult. Este o însuflețită plăcere vie, care nu aruncă toate energiile morale într-o amorțeală, ci le trezește pentru activitate crescândă. Pacea desăvârșită este un atribut pe care-l posedă îngerii. Fie ca Dumnezeu să-ți ajute să devii o posesoare a acestei păci.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 2, pag. 327)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.