1 Petru 5:8

Spread the love

Apostolul Petru, cel care a căzut în ispită, ne sfătuieşte:

„Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.” (1 Petru 5:8)

Suricatele sunt animale ce trăiesc în zone din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe și Mozambic.

Suricatele au o modalitate inedită de a se apăra. Adulții, de obicei, acționează ca o gardă, în timp ce alți membri ai grupului pot căuta mâncarea. Santinelele se urcă pe cea mai înaltă piatră, pe mușuroaie sau tufișuri, se ridică în două picioare și apoi anunță orice pericol cu un apel specializat, în funcție de amenințări. Când observă un prădător, garda îi avertizează pe ceilalți. Apelurile sunt diferite pentru prădătorii de sol și pentru cei care vin din aer. Când alarma este dată, suricatele se ascund în tuneluri special create, cu deschideri mai largi, concepute pentru a cuprinde mai multe suricate dintr-o dată.

Animalele ne dau lecţii de viaţă.

„Împlinirea Cuvântului este mai bună decât argumentele — Noi trebuie să fim conștienți de răspunderile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Adversarul tău, diavolul, este extrem de activ, asemenea unui leu care răcnește, iar noi trebuie să fim vigilenți și să nu ignorăm înșelăciunile sale. Noi putem fi învinși de înșelăciunile lui Satana, dacă inimile noastre, mintea noastră, voința noastră nu sunt supuse cu totul voinței lui Hristos. Vom pierde cu siguranță mântuirea, dacă nu vom aduce, zi de zi și oră de oră, aspectele firești ale caracterului nostru și elementele lui discordante, în unire cu caracterul lui Hristos. Tendințele și pasiunile josnice nu pot domni în inima care este controlată de spiritul lui Hristos. Sunt mulți care nu și-au supus niciodată voința și umblarea lor, în întregime, fără rezerve, lui Isus Hristos.” (E. G. White – Mărturii cu privire la comportamentul sexual, adulter şi divorţ, pag. 196)

Fiinţele create de Dumnezeu, chiar dacă sunt afectate de păcatul omului, sunt vigilente, sunt atente şi veghează. De ce nu am face şi noi acelaşi lucru?

Să-I cerem lui Dumnezeu energie pentru a fi treji şi vigilenţa de a fi cu ochii în patru la atacurile viclene pornite de cel rău! Dumnezeu ne va ajuta cu siguranţă! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.