Iacov 4:11

Spread the love

„Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și, dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător.” (Iacov 4:11)

Pe lista celor mai grave comportamente, care au făcut un mare rău umanității, se află bârfa şi vorbirea de rău. Acestea au rupt prietenii, au dezbinat căsătorii, au distrus biserici şi i-au învrăjbit chiar şi pe cei mai „rezistenţi”.

„Vorbirea de rău este un îndoit blestem, căzând mai greu asupra celui care vorbește decât a celui care aude. Cel care împrăștie sămânța neînțelegerii și a certei culege în propriul său suflet roadele ei nimicitoare. Cât de jalnică este starea bârfitorilor, a bănuitorilor de rău! El este străin de adevărata fericire.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 5, pag. 176)

„Succesul adunării depinde de prezența și puterea Duhului Sfânt. Pentru revărsarea Duhului Sfânt, ar trebui ca fiecare dintre cei care iubesc cauza adevărului să se roage. Și, în măsura în care ne stă în putere, noi trebuie să îndepărtăm orice piedică dinaintea activității Sale. Spiritul nu poate fi turnat atâta vreme cât membrii bisericii nutresc și întrețin neînțelegeri și pornire unul față de altul. Invidia, gelozia, bănuiala rea și vorbirea de rău sunt de la Satana și ele închid cu putere calea înaintea activității Duhului Sfânt. Nimic nu e păzit de el cu atâta grijă geloasă. Nimic nu-L ofensează pe Dumnezeu așa de mult ca un act care strică influența acelora care Îi slujesc. El îi va trage la răspundere pe toți aceia care-l ajută pe Satana în lucrarea lui de criticare și descurajare.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 6, pag. 42)

Cum ar arăta o lume fără vorbitorii de rău? Pot doar să-mi imaginez ce relaţii frumoase ar fi. Cu oricine m-aş întâlni, aş putea vorbi despre cineva doar prin intermediul aprecierilor şi laudelor sincere.

Poate nu putem schimba o lume, dar putem să ne transformăm noi, cu ajutorul lui Dumnezeu. Să-I cerem putere pentru ca astăzi să biruim acest păcat! Şi… nu numai astăzi. Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.