Ziua 84 – Un nou început

Spread the love

„Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” – 1 Corinteni 6:19-20

”Fără o cunoaștere a principiilor sănătății nimeni nu este pregătit să-și asume responsabilitățile vieții.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 270)

Întrebări de meditat:

Dumnezeu este foarte interesat de bunăstarea noastră generală. El dorește să fie consultat nu doar atunci când întâmpinăm probleme de sănătate, dar este dispus să ne ajute să învățam cum să prevenim multe dintre problemele comune de sănătate din zilele noastre şi să ne întărim sistemul imunitar.

Acesta este motivul pentru care El ne-a dat principii simple care ajută mult. Aceste principii sunt: alimentația sănătoasă, exerciții fizice regulate, apă curată, lumina soarelui, cumpătarea, suficient aer curat, odihnă adecvată şi încredere în Dumnezeu.

S-ar putea să fiți deja familiarizați cu aceste principii, dar le practicați?

De ce să nu țineți principiile de sănătate ale lui Dumnezeu şi, cu ajutorul Duhului Său, să învățați să le practicați pe toate?

Motive de rugăciune – Joi, 18 iunie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  • Bernard O.: „Lăudăm pe Dumnezeu. El ne-a dat putere să facem o evanghelizare în Kitale, Kenya, în mijlocul acestei pandemii. Am putut să lucrăm în întregul oraș. S-au distribuit multe Biblii!”
  • Anonim: „Vreau să-L laud pe Dumnezeul nostru! În timpul acestei carantine am putut viziona online diferite predici adventiste din întreaga lume. O mărturie a avut impact asupra mea. Era mărturia unui om care fusese homosexual şi Dumnezeu l-a eliberat. Mă luptam cu o dependenţă păcătoasă secretă de multă vreme dar, după ce am auzit această mărturie, ştiam că nimic nu este imposibil cu Dumnezeu. M-am rugat şi m-am rugat şi Dumnezeu mi-a dat biruința! Aleluia!

CERERI:

  • Roagă-te pentru disponibilitatea şi capacitatea de a pune în aplicare toate principiile naturale de sănătate ale lui Dumnezeu în viaţa ta şi a familiei tale.
  • Rugați-vă pentru un restaurant adventist în Kingston, Jamaica, care combină sandvișuri vegetale, cărţi creştine şi un colţ al copiilor. Vă rugăm să cereţi lui Dumnezeu să aducă clienţii potriviţi şi să reverse dragostea Lui pentru ei prin lucrătorii de acolo.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să trezească în toţi adventiştii un interes mai profund pentru scrierile sorei White.
  • Rugați-vă pentru un centru de sprijin dedicat familiilor cu copii autişti în Porto Alegre, Brazilia. Acesta este operat de voluntari dedicaţi să ofere un mediu deschis de părtăşie. Rugaţi-vă pentru îndrumarea lui Dumnezeu şi pentru ca Duhul Său să lucreze prin voluntari pentru a ajunge la cei din jur.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Puteţi adăuga motivele dumneavoastră de rugăciune pe grupul: „Buzunarul cu Rugăciuni”

Materiale pentru studiu suplimentar:

“Voi sunteți templul lui Dumnezeu. Nimic întinat nu va intra în el.”
Cunoașterea faptului că omul trebuie să fie un templu al lui Dumnezeu, un locaș în care să se descopere slava Sa, ar trebui să fie stimulentul cel mai puternic pentru dezvoltarea și grija față de puterile noastre fizice. Creatorul a adus la existență făptura umană într-un mod minunat, care impune respect, și El ne poruncește să facem din ea obiectul nostru de studiu, să-i înțelegem nevoile și să facem ceea ce ține de noi pentru a o feri de rău și întinăciune.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 271)

„Pentru a avea o sănătate bună, trebuie să avem un sânge bun; căci sângele este izvorul vieții. El repară ceea ce s-a distrus și hrănește corpul. Când este alimentat cu elemente hrănitoare potrivite și când este curățat și vitalizat prin contactul cu aerul curat, el transportă viața și vigoarea în fiecare parte a organismului. Cu cât este mai bună circulația, cu atât mai bine se va împlini această lucrare.
La fiecare bătaie a inimii, sângele ar trebui să-și croiască drum repede și cu ușurință în toate părțile corpului. Circulația sa nu ar trebui să fie stânjenită printr-o îmbrăcăminte strâmtă sau cingători, iar extremitățile ar trebui să fie suficient acoperite. Orice îngreunează circulația împinge sângele înapoi în organele vitale, producând congestii. Ca urmare, adesea apar dureri de cap, tuse, palpitații ale inimii sau indigestie.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 271)

„Adventiștii de ziua a șaptea sunt în posesia unor adevăruri extrem de importante. Cu mai bine de patruzeci de ani în urmă, Domnul ne-a dat o lumină deosebită în privința reformei sănătății, dar cum umblăm în acea lumină? Cât de mulți au refuzat să trăiască în armonie cu sfaturile lui Dumnezeu! Ca popor, ar trebui să înaintăm proporțional cu lumina primită. Este de datoria noastră să înțelegem și să respectăm principiile reformei sănătății. În privința cumpătării, ar trebui să fim mai avansați decât toți ceilalți oameni; și totuși sunt printre noi membri ai bisericii bine instruiți, chiar slujitori ai Evangheliei, care au prea puțin respect pentru lumina pe care a dat-o Dumnezeu asupra acestui subiect. Ei mănâncă așa cum poftesc și muncesc așa cum vor.” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 24)

Eșecul de a urma principiile sănătoase a mânjit istoria poporului lui Dumnezeu. A existat o apostazie continuă în ce privește reforma sănătății și, ca rezultat, Dumnezeu este dezonorat printr-o mare lipsă de spiritualitate. Au fost ridicate bariere care nu ar fi existat niciodată dacă poporul lui Dumnezeu ar fi umblat în lumină.
Să îngăduim noi, care am avut niște ocazii așa de mari, ca oamenii din lume să ne-o ia înainte în privința reformei sănătății? Să ne depreciem mintea și să ne maltratăm talanții prin faptul că mâncăm greșit? Să încălcăm Legea sfântă a lui Dumnezeu, urmând practici egoiste? Să ajungă de pomină inconsecvența noastră? Să ducem niște vieți atât de puțin creștine, încât Mântuitorului să-I fie rușine să ne spună frați?” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 33-34)

„Reforma sănătății trebuie să iasă mai mult în evidență în vestirea soliei celui de-al treilea înger. Principiile reformei sănătății se găsesc în Cuvântul lui Dumnezeu. Evanghelia sănătății trebuie legată în mod ferm de lucrarea prin Cuvânt. Este intenția lui Dumnezeu ca influența vindecătoare a reformei sănătății să fie o parte din ultimul mare efort de a vesti solia Evangheliei.” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 75)

„Totuși, cei mai mulți suferă din cauza propriului lor comportament greșit. Ei nu țin seama de principiile sănătății prin obiceiurile lor de a mânca, de a bea, de a se îmbrăca și de a munci. Încălcarea legilor naturii atrage după sine un rezultat sigur; iar când boala vine asupra lor, mulți nu atribuie suferințelor lor cauza adevărată, ci murmură împotriva lui Dumnezeu din pricina afecțiunilor pe care le au. Însă Dumnezeu nu este răspunzător de suferința care urmează nesocotirii legii naturale….” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 122)

„Înălțați principiile reformei sănătății și lăsați ca Domnul să-i conducă pe cei cu inima sinceră. Prezentați principiile cumpătării în forma lor cea mai atrăgătoare. Răspândiți cărți care dau învățătură cu privire la viețuirea sănătoasă. — Testimonies for the Church 7:132-136 (1902).” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 461)

„Aerul curat, lumina soarelui, cumpătarea, odihna, mișcarea fizică, alimentația corespunzătoare, folosirea apei, încrederea în puterea divină — acestea sunt adevăratele remedii. Fiecare om ar trebui să cunoască agenții de vindecare ai naturii și să știe cum să-i pună în practică. Este esențial atât de a înțelege principiile implicate în tratarea bolii, cât și de a avea o instruire practică prin care să se poată folosi în mod corespunzător această cunoștință.”(E. G. White – Sfaturi pentru sănătate, pag. 90)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.