Iov 37:14

Spread the love

Versetul de astăzi conţine un sfat deosebit de frumos şi benefic:

„Iov, ia aminte la aceste lucruri! Privește liniștit minunile lui Dumnezeu!” (Iov: 37:14)

Ce vezi când priveşti natura? Vezi cumva rezultatul unui haos, al dezordinii şi al neorânduielii? Nu cred. Dar ce vezi?

Natura este ceea ce vrem noi să fie. Dacă vrem să vedem în ea o binecuvântare, aşa va fi. Dacă vrem să o considerăm absolut neimportantă, inutilă şi demnă de exploatat (distrus), asta se va întâmpla.

  • Studiile psohologice au demonstrat că NATURA este primul şi cel mai important factor aducător de linişte pentru minte.
  • Studiile medicale au demonstrat că NATURA este cel mai eficient factor sanogen (în afară de tratamentul medicamentos prescris de un medic).
  • Studiile generaliste au demonstrat că încrederea în Dumnezeul Creator este cel mai mare factor pacificator pentru suflet, vindecător pentru trup şi înţelepţitor pentru minte.

Natura este una dintre căile revelaţiei lui Dumnezeu.

Înțelepciunea nu va fi descoperită nici cercetând adâncimile pământului, nici prin străduințe deșarte de a pătrunde tainele ființei lui Dumnezeu. Va fi de găsit mai degrabă prin primirea cu umilință a revelației pe care a avut El plăcerea să o dea și prin supunerea vieții după voința Sa.
Nici oamenii cu mintea cea mai pătrunzătoare nu pot înțelege tainele lui Iehova, așa cum se arată ele în natură. Inspirația divină pune multe întrebări la care nici cel mai înțelept învățat nu poate răspunde. Aceste întrebări n-au fost puse pentru ca noi să le aflăm un răspuns, ci pentru a ne atrage atenția asupra tainelor adânci ale lui Dumnezeu și a ne învăța că înțelepciunea noastră este limitată; că, în ceea ce întâlnim în viața de zi cu zi, există multe lucruri care se află dincolo de înțelegerea ființelor limitate.
Scepticii refuză să creadă în Dumnezeu pentru că ei nu pot să înțeleagă puterea infinită prin care Se descoperă El. Însă Dumnezeu trebuie recunoscut tot atât de bine prin ceea ce nu dezvăluie despre Sine, cât prin ceea ce este descoperit înțelegerii noastre limitate. Atât în revelația divină, cât și în natură, Dumnezeu a lăsat taine care să ne suscite credința. Și așa și trebuie să fie. Putem fi într-o continuă căutare, punându-ne mereu întrebări, învățând mereu, și totuși, dincolo de acestea, întinzându-se infinitul.”
(E. G. White – Divina vindecare, pag. 434)

Eşti agitat? Eşti neliniştit şi îngrijorat? Ascultă sfatul inspirat: Privește liniștit minunile lui Dumnezeu!”

Dumnezeu să ne dea puterea de a privi la creaţiunea Sa şi astfel să-L redescoperim în toată splendoarea Sa.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.