Paradoxul vieţii de creştin

Spread the love

Covid-ul ne-a pus pe jar. Ne-a dat timp pentru a ne vedea starea. Ne-a pus față în față cu frica de moarte și cu perspectiva veșniciei. Ne-a arătat că suntem trecători și că nu noi controlăm lucrurile.

Dar, cel mai important, ne-a dat timp pentru a ne analiza viața. Și ne-a descoperit că trăim un paradox, creștinul din noi zice una și face alta. Despre acest paraodx vreau să vorbim în continuare. Biblia ne identifică ca fiind laodiceeni. Ce înseamnă asta și care este pericolul stării de căldicel?

Pericolul pentru poporul lui Dumnezeu în ultimii câțiva ani a fost iubirea de lume. Din aceasta au izvorât păcatele egoismului și lăcomiei. Cu cât obțin mai mult din ceea ce aparține acestei lumi, cu atât se leagă mai mult sufletește de ea; și încă doresc mai mult. Îngerul a spus: “Este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un bogat în Împărăția lui Dumnezeu.” (Luca 18, 25.) Cu toate acestea, mulți dintre cei ce pretind că au de spus ultimul cuvânt de avertizare către lume se luptă cu toate puterile lor să se așeze într-o poziție din care este mai ușor ca o cămilă să treacă prin urechea acului decât să intre ei în împărăție.

Paradoxul vieţii de creştin (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.