Tit 2:7

Spread the love

„Sfătuiește, de asemenea, pe tineri să fie cumpătați și dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune, în toate privințele. Iar în învățătură, dă dovadă de curăție, de vrednicie, de vorbire sănătoasă și fără cusur, ca potrivnicul să rămână de rușine și să nu poată să spună nimic rău de noi.” (Tit 2:7)

Cum ai răspunde la întrebarea: „Ce îi lipsește cel mai mult lumii de astăzi?”

Pot fi o sumedenie de răspunsuri: banii, sănătatea, moralitatea, pacea, buna înțelegere, altruismul, o conducere înţeleaptă, oameni de caracter ş.a.m.d.

Din punctul meu de vedere, cea mai mare lacună a omenirii este aceea a modelelor demne de urmat.

„Este privilegiul tuturor acela de a da o pildă, în viața de familie, în obiceiurile, practicile și rânduielile lor, despre ceea ce poate face Evanghelia pentru cei care ascultă de ea. Hristos a venit în lumea noastră pentru a ne da un exemplu despre ceea ce putem deveni. El pretinde de la urmașii Săi să fie modele de corectitudine în toate împrejurările vieții. El dorește ca asupra lucrurilor practice să se vadă amprenta divină.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 196)

Adventiști de ziua a șaptea, mai presus de toate celelalte popoare din lume, trebuie să fie modele de pietate, sfinți în inimă și în conversație.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 2, pag. 451)

Cel mai greu este să fii o pildă, un mentor, un model pentru cei din jur. Este uşor să fii doar profesor – să predai şi atât. Este uşor să fii doar părinte – să crești copii şi atât. Este uşor să fii doar şef – să dai ordine şi atât. Este uşor să fii doar membru al bisericii – să fii scris pe listă şi atât.

Tot aşa, ne-am putea încumeta să spunem şi despre Dumnezeu: „Este uşor doar să fii deasupra tuturor lucrurilor – să guvernezi şi atât. Dar este incorect dacă am spune aşa. Domnul Isus Hristos, Fiul cel veşnic al Tatălui, S-a coborât şi a venit la noi pentru a fi un model. Pilda Lui ne este de un real folos.

Să-I cerem lui Dumnezeu dorinţa şi puterea de a fi modele reale şi exemple curate pentru cei din jur! Este mare nevoie de aceasta! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.