Ziua 75 – Oglindirea caracterului lui Isus

Spread the love

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,  blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.” – Galateni 5:22,23

„Primind Spiritul lui Hristos — spiritul iubirii neegoiste și al lucrării pentru alții — veți crește și veți aduce roadă. Roadele Duhului se vor coace atunci în caracterul vostru. Credința aceasta va crește, convingerile se vor întări, iar iubirea voastră va fi făcută desăvârșită. Atunci veți reflecta din ce în ce mai mult chipul Domnului Hristos în tot ceea ce este curat, nobil și plăcut… Aceste roade nu vor pieri niciodată, ci vor produce, după felul lor, un seceriș bogat pentru viața veșnică.” (E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 67-68)

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Intrebari.png

Întrebări de meditat:

Duhul ne conduce la Isus. Și atunci când rămânem în Isus printr-o legătură zilnică cu Duhul Sfânt, El va dezvolta în noi un caracter care reflectă în fiecare zi un pic mai mult caracterul neegoist, de jertfire de sine, iubitor al Domnului Hristos. Este un proces de transformare a vieții. La fel cum un mango nu apare la o oră după ce sămânța a fost plantată, ci îi ia timp să crească într-un pom care în cele din urmă dă roade, la fel și lucrarea de sfințire este un proces care durează. Dar fiți siguri că, prin predare și credincioșie fiecare aspect al roadei Duhului va deveni evident în viața voastră!

Ai lăsat Duhul Sfânt să dezvolte roada Sa în tine? Există unele aspecte ale roadei asupra cărora nu I-ai dat voie să lucreze? Este dorința ta să oglindești pe Isus din ce în ce mai mult până când oamenii vor vedea în tine doar caracterul lui Isus plin de iubire?

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Rugaciune.png

Motive de rugăciune – Marţi, 9 iunie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  • Jones S.: Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru cele 100 de zile de rugăciune. Au adus lumina în viața mea. În această perioadă am început o brutărie adventistă și răspândesc Cuvântul lui Dumnezeu prin brutărie. Prin lucrarea Duhului Sfânt, unul dintre oamenii care primesc mesajele a decis să devină adventist de ziua a șaptea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a arătat multe moduri prin care putem răspândi cuvântul Său și grăbi venirea Lui!
  • Fratele P.: În timpul carantinei, am trecut prin faze de întrebări și în fiecare săptămână, Dumnezeu mi-a permis să primesc răspunsul la întrebările mele prin diferitele mesaje și experiențe împărtășite de autorii celor 100 de zile de rugăciune. Mulțumim, Doamne, pentru marea Ta iubire și pentru momentele de părtășie pe care ne permiți să le avem cu întreaga lume.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Rugaciune.png

Motive de rugăciune – Marţi, 9 iunie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  • Rugați-vă pentru pastori, prezbiteri și predicatori laici din întreaga lume care se angajează în diferite eforturi evanghelistice online.
  • Rugați-vă pentru biserica adventistă din Islanda. Sunt foarte puțini membri și Islanda este o țară foarte seculară. Rugați-vă pentru progres, redeșteptare și o recoltă bogată pentru Isus.
  • Rugați-vă pentru centrul adventist de dezintoxicare pentru cei dependenți de droguri și alcool din capitala Guatemalei. În cei nouă ani de slujire, peste 1.500 de oameni au fost botezați pe lângă faptul că au fost vindecați. Vă rugăm să cereți lui Dumnezeu să continue să binecuvânteze, să asigure cele necesare și să schimbe vieți pentru veșnicie.
  • Rugați-vă pentru restaurantul vegan adventist din Byron Bay, Australia. Acesta a fost clasat pe locul 1 într-o zonă turistică populară. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze această slujire și ca El să lucreze prin ea pentru a ajunge la inimi.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Puteţi adăuga motivele dumneavoastră de rugăciune pe grupul: „Buzunarul cu Rugăciuni”

Materiale pentru studiu suplimentar:

“Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor…. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei. Dacă trăim prin Duhul, să și umblăm prin Duhul. Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alții și pizmuindu-ne unii pe alții”.

Vrăjmașul va căuta să se introducă chiar și în mijlocul exercițiilor voastre religioase. Fiecare cale de acces trebuie să fie păzită cu credincioșie; dacă nu, egoismul și mândria vor ajunge să fie țesute în lucrarea voastră. Dacă eul a fost cu adevărat crucificat, cu toate pasiunile și plăcerile lui, rodul acestei realități se va vedea în fapte bune, spre slava lui Dumnezeu. Vă somez, în temere de Dumnezeu, nu lăsați ca lucrarea voastră să degenereze. Fiți creștini consecvenți, echilibrați. Când inima și-a dat afecțiunile ei lui Hristos, atunci lucrurile vechi s-au dus, toate lucrurile au devenit noi.

Religia noastră trebuie să fie inteligentă. Înțelepciunea de sus trebuie să ne întărească, să ne fixeze, să ne înrădăcineze. Noi trebuie să mergem înainte și Dumnezeu încă ne va mai descoperi slava Sa, așa cum nu face față de lume.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 5, pag. 650)

Grâul dă mai “întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic.” Ținta plugarului, atunci când seamănă sămânța și se îngrijește de creșterea plantei, este producerea de cereale. El dorește să aibă pâine pentru cei înfometați și semințe — pentru recoltele viitoare. Tot astfel și agricultorul ceresc așteaptă un seceriș ca răsplată a muncii și sacrificiului Său. Domnul Hristos dorește să reproducă chipul Său în inimile oamenilor; și El face acest lucru în și prin aceia care cred în El. Ținta vieții de creștin este aducerea de roade — reproducerea caracterului lui Hristos în cel credincios, pentru ca apoi să poată fi reprodus și în alții.

Planta nu încolțește, nu crește și nici nu aduce roadă pentru sine, ci “ca să dea sămânță semănătorului, și pâine celui ce mănâncă.” Isaia 55, 10. Tot astfel, nici un om nu trebuie să trăiască numai pentru sine. Creștinul trebuie să fie în lume ca un reprezentant al Domnului Hristos, pentru mântuirea altora.

Nu poate exista creștere sau rodire în viața celui care se ocupă numai de el. Dacă acceptați pe Hristos ca Mântuitor personal, atunci trebuie să vă uitați pe voi înșivă și să vă străduiți a fi de ajutor altora. Vorbiți despre iubirea Domnului Hristos, despre bunătatea Lui. Îndepliniți orice datorie ce vi se prezintă. Purtați în inimile voastre poverile altora si, prin orice mijloace care vă sunt la îndemână, căutați să salvați pe cei pierduți. Primind Spiritul lui Hristos — spiritul iubirii neegoiste și al lucrării pentru alții — veți crește și veți aduce roade. Roadele Duhului se vor coace atunci în caracterul vostru. Credința aceasta va crește, convingerile se vor întări, iar iubirea voastră va fi făcută desăvârșită. Atunci veți reflecta din ce în ce mai mult chipul Domnului Hristos în tot ceea ce este curat, nobil și plăcut.
“Roada Duhului, dimpotrivă este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, blândețea, înfrânarea poftelor.” Galateni 5, 22-23. Aceste roade nu vor pieri niciodată, ci vor produce, după felul lor, un seceriș bogat pentru viața veșnică.

“Și când este coaptă roada, pune îndată secera în ea, pentru că a venit secerișul.” Domnul Hristos așteaptă cu mult dor să Se manifeste în Biserica Sa. Când caracterul Domnului Hristos va fi în mod desăvârșit reprodus în poporul Său, atunci El va veni să-i ia la Sine ca fiind ai Săi.

Este privilegiul fiecărui creștin nu numai de a aștepta, ci și de a grăbi venirea Domnului Isus Hristos. 2 Petru 3, 12. Dacă toți aceia care mărturisesc numele Său ar aduce roade spre slava Sa, cât de repede ar putea fi lumea întreagă semănată cu sămânță Evangheliei. În curând, marele seceriș final va fi copt, și Domnul Hristos va veni ca să strângă grâul cel prețios.” (E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 67-69)

„Exaltarea nu este sfințire. Numai conformarea deplină cu voia Tatălui nostru care este în cer înseamnă sfințire, iar voia lui Dumnezeu este explicată în Legea Sa sfântă. Respectarea tuturor poruncilor lui Dumnezeu este sfințire. A vă dovedi pe voi înșivă ca fiind niște copii ascultători de Cuvântul lui Dumnezeu este sfințire. Călăuza noastră trebuie să fie Cuvântul lui Dumnezeu, nu părerile sau ideile oamenilor. — Review and Herald, 25 martie 1902

Sfințirea este experiența unei creșteri continue — 1908. — Dacă ne păstrăm gândurile îndreptate asupra lui Hristos, El va veni la noi ca ploaia timpurie și cea târzie care cad pe pământ. Asemenea Soarelui Neprihănirii, El va răsări cu vindecarea sub aripile Lui. Noi putem să creștem cum crește crinul, putem să reînviem ca grăuntele pus în pământ și să creștem ca vița-de-vie.

Când privim fără încetare spre Hristos ca Mântuitor personal și căutăm să urmăm exemplul Său, vom crește în El în toate privințele. Credința noastră va crește, conștiința noastră va fi sfințită. Vom fi din ce în ce mai mult asemenea lui Hristos în toate faptele și cuvintele noastre. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, noi vom crede Cuvântul Său. „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.” — Scrisoarea 106, 1908″ (E. G. White – Solii alese, pag. 108)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.