Ziua 94 – Voi merge… la vecinii mei

Spread the love

Iar a doua este următoarea: „Să iubești pe aproapele [vecinul – în engleză] tău ca pe tine însuți’. Nu este altă poruncă mai mare decât acestea. Marcu 12:31

”Cea dintâi lucrare a creștinilor este să fie uniți în familie. Apoi, aceasta se va extinde asupra vecinilor de aproape și de departe. Cei care au primit lumină trebuie să lase lumina aceasta să strălucească mai departe în raze luminoase. Cuvintele lor, înmiresmate cu dragostea lui Hristos, trebuie să fie o mireasmă de viață spre viață.” (E. G. White – Căminul adventist, pag. 37)

Întrebări de meditat:

Isus este conștient de sfera ta de influență. El cunoaște fiecare persoană cu care intri în contact. Vecinii noștri sunt la fel de mult câmpul nostru de misiune ca oamenii din țările îndepărtate. Avem privilegiul de a interacționa cu ei și de a fi o lumină pentru ei. Dar acest lucru trebuie să fie mai mult decât un zâmbet prietenos și conversații ocazionale. Cum vor auzi adevărul dacă nimeni nu le spune și nu le arată?

Te vei ruga pentru ocazii de a construi relații de prietenie cu vecinii cu scopul de a da mărturie despre dragostea lui Isus pentru ei?

Dacă nu-ți cunoști vecinii, ești dispus să ieși din zona ta de confort și să te prezinți?

Ești dispus să te dedici misiunii importante a evanghelizării din cartier?

Motive de rugăciune – Duminică, 28 iunie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

• Jon R.: Pandemia a adus laolaltă cele trei biserici din districtul nostru, în timp petrecut în rugăciune unită online în fiecare zi în timpul celor 100 de zile de rugăciune. Lăudăm pe Dumnezeu, suntem mai uniți ca niciodată în inimă și în misiune!

• Jackie N.: Îl laud pe Dumnezeu! Am fost mai mult de 20 de membri ai familiei într-o singură locuință în timpul carantinei, dar pot da mărturie că nu am murit niciodată de foame și nimeni nu s-a îmbolnăvit!

• Aldo N.: În cele 100 de zile de rugăciune, am învățat să mă rog cu umilință. Drept urmare, Dumnezeu ne-a binecuvântat, iar soția mea, care nu putea avea copii, este acum însărcinată!

• N.J.: M-am rugat împreună cu mama în fiecare zi la ora 5.00 și la ora 12:00. pentru ca tatăl meu  în vârstă de 88 de ani să se împace cu sora mea. Lăudat fie Dumnezeu cei doi s-au vizitat și sunt pe cale de a se împăca!

• Gloria: Am putut sluji în cartierul meu prin împărtășirea pliantelor cu principiile de sănătate ale lui Dumnezeu. Dumnezeu m-a ajutat să ies din zona mea de confort și acum am o relație cu oamenii din cartierul meu!

CERERI:

• Roagă-te pentru vecini și pentru cartierul tău. Roagă-te pentru întâlniri programate de Dumnezeu ca să te conectezi, să ajuți și să stabilești prietenii cu vecinii pentru a face să strălucească lumina lui Isus în viața lor.

•Rugați-vă pentru ReNewed Hope Food Pantry din parcul Overland, Kansas. Ei împart mâncare, încurajare și speranță la aproximativ 600 de familii (2.500 – 3.000 de persoane) în fiecare săptămână și au împărțit peste 2.000 de studii biblice și cartea Calea către Hristos în engleză și în spaniolă. Rugați-vă pentru toate depozitele de alimente și pentru serviciile comunitare ale bisericii noastre din întreaga lume.

• Rugați-vă pentru toți cei care sunt angajați în slujirea online prin intermediul social-media, videoclipuri, aplicații și site-uri web de studiu biblic. Rugați-vă pentru o recoltă bogată!

• Rugați-vă pentru căsătoriile aflate la un pas de divorț. Cereți lui Dumnezeu să vindece relațiile, rugați-vă pentru iertare și pentru o trezire a unei iubiri ca a Domnului Hristos.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Puteţi adăuga motivele dumneavoastră de rugăciune pe grupul: „Buzunarul cu Rugăciuni”

Materiale pentru studiu suplimentar:

„Ar trebui să simțim că este datoria noastră specială aceea de a lucra pentru cei ce trăiesc în vecinătatea noastră. Studiați modul în care puteți să-i ajutați cel mai bine pe cei care nu manifestă nici un interes pentru lucrurile religioase. Când vă vizitați prietenii și vecinii, arătați-vă interesul atât pentru bunăstarea lor spirituală, cât și pentru cea vremelnică. Vorbiți-le despre Hristos ca Mântuitor care iartă păcatul. Invitați-vă vecinii acasă și citiți împreună cu ei din prețioasa Biblie și din cărți care îi explică adevărurile. Invitați-i să vi se alăture în cântare și rugăciune. Însuși Hristos va fi prezent la aceste mici adunări, după cum a făgăduit, iar inimile vor fi atinse de harul Său.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 152)

„Sunt mulți oameni care au nevoie de lucrarea unor inimi iubitoare de creștini. Mulți oameni ruinați ar fi putut totuși să fie salvați, dacă vecinii lor, oameni obișnuiți, ar fi făcut un efort personal pentru ei. Mulți așteaptă ca cineva să li se adreseze direct. Chiar în familie, între vecini, în orașul în care trăim, este de lucru pentru noi ca misionari ai lui Hristos. Dacă suntem creștini, lucrul acesta va fi plăcerea noastră. Un om nu este cu adevărat convertit câtă vreme în inima lui nu s-a născut dorința de a face cunoscut și altora ce prieten scump a găsit el în Isus. Adevărul care mântuiește și sfințește nu poate fi ascuns în inimă.” (E. G. White – Hristos, Lumina Lumii, pag. 141)

„Domnul dorește ca poporul Său să se trezească și să facă lucrarea rânduită lor. Răspunderea de a avertiza lumea nu stă numai asupra pastorului. Membrii laici ai bisericii trebuie să se implice în lucrarea de salvare a sufletelor. Prin intermediul vizitelor misionare și printr-o distribuire înțeleaptă a literaturii noastre, trebuie să ajungem la mulți care nu au fost niciodată avertizați. Să se organizeze grupuri care să lucreze pentru suflete. Membrii bisericii să-și viziteze vecinii și să le deschidă Scripturile. Unii s-ar putea să fie trimiși să lucreze la garduri, și astfel, prin planuri înțelepte, adevărul poate fi predicat în toate părțile.” (E. G. White – Lucrarea misionară medicală, pag. 313)

„Pretutindeni în jurul nostru sunt uși deschise pentru slujire. Ar trebui să facem cunoștință cu vecinii noștri și că căutăm să-I atragem la Hristos. Când facem lucrul acesta, El ne va aproba și va lucra împreună cu noi.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 9, pag. 171)

„Vizitați-i pe vecinii voștri într-o manieră prietenoasă și cunoașteți-i îndeaproape Cei care nu-și asumă această lucrare și care se comportă cu indiferența pe care unii au manifestat-o își vor pierde curând dragostea dintâi și vor începe să-i critice și să-i condamne pe frații lor. — The Review and Herald, 13 mai, 1902.

Mergeți la toți vecinii voștri, unul după altul, și apropiați-vă de ei, până când inima lor va fi încălzită de interesul vostru neegoist și de iubirea voastră. Arătați-le simpatie, rugați-vă cu ei, așteptați ocazia de a le face bine și, dacă puteți, adunați câțiva și deschideți Cuvântul lui Dumnezeu pentru mintea lor întunecată. Continuați să vegheați, ca unii care vor trebui să dea socoteală pentru sufletul oamenilor, și folosiți cât mai bine privilegiile pe care vi le dă Dumnezeu de a lucra împreună cu El în via Sa spirituală. Nu neglijați să le vorbiți vecinilor voștri și să vă purtați cu ei cu toată bunătatea pe care puteți să o manifestați, “ca să mântuiți pe unii cu orice chip”. Trebuie să căutăm spiritul care l-a determinat pe apostolul Pavel să meargă din casă în casă și să-i implore pe oameni cu lacrimi, învățându-i “să se întoarcă la Dumnezeu și să creadă în Domnul Isus Hristos”. — The Review and Herald, 13 martie, 1888.” (E. G. White – Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, pag. 115-116)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.