Isaia 43:2

Spread the love

Versetul de astăzi este o încurajare specială:

„Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:2)

Ca unul care am trecut prin inundaţii, înţeleg destul de bine neliniştea, îngrijorarea şi teama celor ameninţaţi de viituri sau păgubiţi de puhoaie. De incendii nu am fost afectat, dar cunosc persoane care au trecut prin astfel de evenimente şi au rămas fără nimic. Este teribil să pierzi tot ceea ce ai agonisit cu greu într-o viaţă!

Până la un punct este normal să ne dovedim anxietatea sau teama. Dar, dincolo de emoţiile noastre puternic afectate de păcat, există asigurarea protecţiei divine. Viaţa noastră este în mâna Sa.

Iov a fost afectat de o grămadă de împrejurări nedorite. El a rămas neclintit, prinzându-se puternic de făgăduințele lui Dumnezeu. Şi chiar dacă a suferit, Dumnezeu nu a rămas de minciună.

Petru, în apele mării Galileii, s-a temut pentru propria-i viaţă.

„De câte ori și noi, când ajungem în greutăți, suntem asemenea lui Petru! Privim la valuri, în loc să ținem ochii ațintiți la Mântuitorul. Picioarele ne alunecă și apele mândriei se înalță peste sufletul nostru. Isus nu l-a chemat pe Petru la El ca apoi să-l lase să piară; El nu ne cheamă să-L urmăm, ca apoi să ne uite. “Nu te teme de nimic”, zice El, “căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, ești al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine, și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde și flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău.” (Isaia 43:1-3.)” (E. G. White – Hristos, Lumina Lumii, pag. 382)

Nu uitaţi niciodată de trecerea minunată prin Marea Roşie şi de izbăvirea excepțională din cuptorul aprins! Dumnezeu şi-a protejat copiii în mod miraculos.

În timp ce apele ne înconjoară, sau când focul se apropie amenințător, să privim la Isus! El ne-a promis protecția Sa în apă şi în foc!

Doamne, dă-ne încrederea şi puterea de care avem nevoie în momente de criză! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.