Psalmii 121:5-6

Spread the love

„Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea.” (Psalmii 121:5-6)

Indiscutabil vin necazuri peste fiecare dintre noi. Situaţiile acestea de criză, fructificate corect, pot să ne aducă mai aproape de Dumnezeu.

Contextul în care David scrie acest Psalm a fost unul nefast. El era fugărit de către socrul său. Experienţa aceasta l-a făcut să se prindă mult mai mult de Dumnezeu. Şi-a dat seama că singura lui şansă este să rămână legat de Cel Atotputernic.

Şi cum o nenorocire nu merge niciodată singură, durerea lui David a fost amplificată de o altă veste tristă.

„David n-a putut să fie prezent la înmormântarea lui Samuel; dar el a simțit durerea atât de adânc și atât de jalnic, cum numai un fiu sincer poate să simtă pentru tatăl său iubit. El știa că moartea lui Samuel mai rupsese o legătură care frâna oarecum purtarea lui Saul și el se simțea și mai puțin în siguranță decât pe vremea când trăia profetul. În timp ce atenția lui Saul era reținută de doliul pentru moartea lui Samuel, David a folosit ocazia pentru a căuta un loc de adăpost mai sigur și de aceea s-a mutat în pustia Paran. Aici a alcătuit Psalmii 120 și 121. În timp ce, în pustietatea aceasta, cugeta la faptul că profetul murise, iar împăratul era dușmanul său, el cânta:
“Ajutorul îmi vine de la Domnul, Care a făcut cerurile și pământul. Da, El nu va îngădui să ți se clatine piciorul; Cel ce te păzește nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzește pe Israel. Domnul este păzitorul tău. Domnul este umbra ta, pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, Nici luna noaptea. Domnul te va păzi de orice rău, Îți va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare și la venire, De acum și până în veac.” (Psalmii 121, 2-8.)”
(E. G. White – Patriarhi şi profeţi, pag. 664)

Sunt convins că şi tu ai zile grele. La umbra cui stai? Cine este păzitorul tău? Nu cumva găseşti altfel de umbrar în afară de Dumnezeu?

Dacă vrei să fii în siguranţă, dacă vrei protecţia cea mai sigură, alege-L pe Dumnezeu ca Protectorul tău. Fă lucrul acesta în fiecare zi. Dumnezeu să fie cu tine!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.