Ziua 15 – O minune neaşteptată

Spread the love

De James L. Black, Sr.

”Ați văzut vreodată așa ceva?” Aceasta devine o întrebare obișnuită când oamenii sunt martorii a ceva ce nu au mai văzut până acum. Fără îndoială, numele „COVID-19” va intra în istorie ca una dintre cele mai mari pandemii din lume.

Este uimitor cât de repede se poate schimba viața peste noapte. Cuvântul lui Dumnezeu ne amintește că vor veni dezastre, iar noi ar trebui să fim întotdeauna pregătiți și dependenți de Domnul. Această criză mondială a jefuit profund economia; a copleșit sistemele medicale; i-a lăsat pe mulți într-o sărăcie mai mare, fără adăpost și fără locuri de muncă; a lăsat pe mulți cu boli permanente; și da, a pretins viața a zeci de mii de oameni.

Mulți se roagă pentru o minune. Mulți stăruie în rugăciune la Dumnezeu pentru a le schimba situația și pentru a-i ocroti de virusul mortal. Dar întrebarea este: suntem noi pregătiți pentru tipul de minuni pe care le face Dumnezeu?

Nu am nicio îndoială că Dumnezeu va auzi și va răspunde tuturor celor care se roagă. În timp ce nu știu modul în care răspunde și timpul în care hotărăște să intervină aceste promisiuni îmi dau speranță. „Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi.”(Iosua 1: 5) și „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”(Isaia 65:24).

Acum câțiva ani,, am dezvoltat o boală a măduvei osoase numită Sindromul mielodisplastic (MDS), o diminuare a hematiilor din organism. Dacă este lăsat netratat, MDS duce la leucemie acută sau moarte. Am fost în stadiul 4 al bolii și singura mea speranță era un transplant de succes cu măduva osoasă (celulă stem). Mii de oameni din întreaga lume se rugau pentru supraviețuirea și recuperarea mea într-un moment în care eram prea slab ca să mă rog sincer eu însumi pentru mine. Da, pot depune mărturie că Dumnezeu a intervenit pentru mine, dar nu în modul așteptat, căci minunile lui Dumnezeu sunt despre viața veșnică.

S-au întâmplat trei lucruri care mi-au descoperit Domnul în moduri pe care nu le mai experimentasem. În primul rând, din cauza unor circumstanțe pe care nu le puteam controla, procedura mea de transplant a fost întârziată timp de nouă luni, deși eram în stadiul 4 al bolii. Această întârziere a oferit oportunitatea unor tratamente holistice agresive, naturale, care mi-au întărit corpul și m-au pregătit mai bine pentru transplant. În al doilea rând, înainte de transplant am reușit să am o relație deosebită cu fiica mea (donatoarea de celule stem), ceea ce a dus la un moment incredibil de iertare. Al treilea a fost ceea ce a făcut pentru mine și soția mea.

Pentru prima dată în căsătoria noastră, eram culcat în spital, cu o boală care îmi punea viața în pericol, izolat și cu oboseală cronică. Eram prea slab ca să fac baie, așa că, în trei sau patru ocazii, soția mea Maxine a trebuit să mă spele. La început am fost supărat, dar când i-am văzut blândețea și angajamentul total, în timp ce mă spăla sub duș din cap până în picioare, mi-am dat seama că Dumnezeu mă pregătea pentru o minune specială a vindecării.

Minunea mea specială se regăsește în aceste cuvinte ale lui Isus: „Când Isus a văzut credința lor, El a spus paraliticului:„ Fiule, păcatele îți sunt iertate. ”” Da, minunea în timpul meu celei mai mari nevoi a fost faptul că Dumnezeu m-a vindecat înainte de transplant. Prin harul lui Dumnezeu, am ieșit din spital o făptură nouă în Isus și am fost vindecat și de boala spirituală și de cea fizică.

Astăzi, vă încurajez să vă luați ochii de la COVID-19 și  de la orice altceva care vă poate distrage atenția și, ca și cei patru prieteni care l-au adus pe paralitic la Isus, desfaceți acoperișul, veniți înaintea lui Isus și lăsați-L să vă vindece sufletul.

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24).

Pastorul James L. Black, Sr. a lucrat cel mai recent 17 ani în Diviziunea Nord-Americană ca director al departamentului de tineret/ tineri adulți. În prezent este director al departamentului de rugăciune al Diviziunii Nord-Americane.

Întrebări de meditat

Deși știm că este întotdeauna voia lui Dumnezeu să-i vindece pe copiii Săi, nu știm întotdeauna voia Lui în ceea ce privește momentul. Pe unii El ar putea alege să-i vindece imediat, pe alții treptat, în timp ce pe alții El poate să nu-i vindece până la a doua venire (Iacov 5).

Putem avea încredere în Dumnezeu și în alegerile Lui?

Putem să ne păstrăm credința chiar și atunci când nu vedem întotdeauna răspunsuri imediate la rugăciunile noastre?

Cum putem crește credința și încrederea noastră în Dumnezeu și în Cuvântul Său?

PROVOCARE LA CERCETAREA INIMII

În această săptămână, în timp ce continuăm să ne rugăm pentru bolnavi, pentru profesioniștii medicali și pentru ca Dumnezeu să oprească răspândirea Coronavirusului în întreaga lume, să ne rugăm ca să se răspândească o dragoste pentru Dumnezeu și pentru Cuvântul Său. Să ne deschidem Bibliile cu un nou entuziasm și să ne rugăm, „Doamne, arată-ne cum să Te cunoaștem și să Te iubim! Arată-ne cum să experimentăm o vindecare adevărată din interior spre exterior Arată-ne ce înseamnă să studiem și să înțelegem Cuvântul Tău. Și arată-ne cum să împărtășim Cuvântul Tău cu alții.” În timp ce ne rugăm, să cerem împlinirea făgăduințelor din Isaia 55: 8-11, 2 Timotei 2:15 și 1 Petru 3:15.

Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. Te caut din toată inima mea; nu mă lăsa să mă abat de la poruncile Tale. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalm 119:9-11

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Tragedia Veacurilor, capitolul 37 – Scripturile o apărare sigură
  • Frank și Michael Hasel, „Cum să interpretăm Scriptura„, introducere la lecțiunile de adulți ale Școlii de Sabat pentru trimestrul 2.
Motive de rugăciune – vineri, 10 aprilie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ: Se pare că răspândirea pandemiei începe să încetinească puțin în Spania și Italia. Lăudăm pe Dumnezeu că există speranță de îmbunătățire.

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să oprească răspândirea COVID19 în țările lumii cu o populație mare. Rugați-vă în special pentru intervenția Domnului în India, Bangladesh, continentul african și în unele țări din Asia care abia încep să lupte în forță cu pandemia COVID-19.
  • Rugați-vă ca cercetătorii medicali să găsească tratamente care vindecă Coronavirus, căci nu avem luni întregi să așteptăm dezvoltarea unui vaccin.
  • Rugați-vă pentru protecția lui Dumnezeu asupra copiilor, a celor slabi și vulnerabili, care sunt nevoiți să stea acasă cu membrii ai familiei care abuzează sau care trăiesc în cămine adoptive dificile.
  • Rugați-vă pentru asigurarea hranei și mese pentru copiii care nu mai pot participa la școală, unde mâncarea le era asigurată în mod regulat.
  • Rugați-vă să învățăm să studiem Cuvântul lui Dumnezeu la un nivel mai profund și să împărtășim și Cuvântul Său în mod practic cu cei din jurul nostru.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.