2 Cronici 13:11

Spread the love

„Noi aducem în fiecare dimineață și în fiecare seară arderi de tot Domnului, ardem tămâie mirositoare, punem pâinile pentru punerea înaintea Domnului pe masa cea curată și aprindem în fiecare seară sfeșnicul de aur cu candelele lui; căci păzim poruncile Domnului Dumnezeului nostru.” (2 Cronici 13:11)

Ce înseamnă jertfa de dimineață şi jertfa de seară pentru noi, astăzi? Ce sunt arderile de tot şi tămâia mirositoare?

Închinarea de la începutul zilei şi sfârşitul zilei este echivalentul jertfelor de dimineaţă şi de seară din vechime. Să plecăm genunchiul în mulţumire pentru protecţia oferită, apoi să cerem călăuzire pentru ceea ce vine, este închinare. Mijlocirea pentru alţii în rugăciune este ca o tămâie frumos mirositoare.

Marea problemă a noastră este LIPSA TIMPULUI! Nu mai avem timp pentru „jertfe”.

„Satana face orice efort pentru a duce pe oameni departe de Dumnezeu; și el are succes în planurile sale atunci când viața religioasă este înecată în grijile afacerilor, când el poate să le absoarbă mințile în afaceri, încât să nu-și mai poată găsi timp să studieze din Biblie, să se roage în taină și să aducă totdeauna daruri de mulțumire și laudă arzând pe altarul de jertfă, dimineața și seara. Cât de puțini își dau seama de vicleniile arhiamăgitorului! Cât de mulți ignoră înșelăciunile lui! Când frații noștri lipsesc deliberat de la serviciile divine, când Dumnezeu nu este luat în considerație și nu este venerat, când El nu este ales ca sfătuitor al lor și turnul lor puternic de apărare, cât de curând vin gândurile firești și necredința cea rea, iar încrederea sterilă și filozofia deșartă iau locul credinței umile și pline de încredere.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 5, pag. 426)

A venit timpul să punem pe altarul de jertfă chiar timpul nostru. Să sacrificăm din el zilnic, măcar câteva minute bune. Să le ardem „de tot” pentru a comunica în rugăciune cu Dumnezeu pentru noi şi pentru cei care ne înconjoară. Beneficiul va fi şi vremelnic, dar şi veşnic.

Doamne, ajută-ne ca să aducem arderi de tot în fiecare dimineaţă şi „să aprindem în fiecare seară sfeșnicul de aur cu candelele lui! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.