Ziua 64 – Frumuseţe în zdrobire

Spread the love

De Melody Mason

Nu voi uita niciodată, ce s-a întâmplat acum câțiva ani, în timp ce mă pregăteam să conduc un serviciu de rugăciune pentru un eveniment mare.

Duhul Sfânt m-a convins de un lucru specific din viața mea, pe care trebuia să-l îndrept. Copleșită, am stat în genunchi pe podea în noaptea aceea, în timp ce mă rugam: ”O, Doamne, Te rog iartă-mă…”

Cu toate acestea, deși mi-am mărturisit păcatul lui Dumnezeu, erau necesare anumite măsuri pentru a îndrepta lucrurile. Dar nu am putut face acești pași imediat, așa că nu eram sigură ce să fac. Ar trebui să merg în continuare cu responsabilitățile mele la serviciul de rugăciune sau ar trebui să găsesc pe altcineva să conducă serviciul de închinare în locul meu, până voi îndrepta lucrurile?

Fiind un conducător respectat în acest departament, era foarte umilitor să mă gândesc să recunosc față de ceilalți că am greșit față de Dumnezeu într-un domeniu anume. Nu voiam să produc agitație și să par slabă spiritual în fața colegilor mei de echipă sau în fața multor străini care participau la aceste întâlniri. Așa încât, în noaptea aceea m-am dus la culcare cu inima grea și cu lacrimi în ochi, hotărâtă să cer doar altcuiva să conducă serviciul de rugăciune a doua zi.

Totuși, a doua zi dimineață, pe când mă pregăteam să găsesc pe cineva care să-mi ia locul, Dumnezeu m-a oprit și Duhul Sfânt a început să vorbească inimii mele. „Melody, trebuie să conduci serviciul de rugăciune din această dimineață. Nu căuta pe cineva să te înlocuiască!”

„Stai Doamne … Nu se poate să spui asta?!” am spus, în timp ce lacrimi proaspete îmi inundau ochii. Dar Duhul Sfânt a continuat să vorbească inimii.

”Da, vreau să conduci tu serviciul, dar nu trebuie să-l conduci ca persoana care vrei ca toată lumea să creadă că ești. Nu vezi? Nu caut conducători care să-și acopere păcatele și să continue, de parcă totul este în regulă. Caut vase sparte; vase care se vor umili într-o asemenea măsură, încât mândria să dispară. Doar atunci le pot folosi cu adevărat pentru slava Mea. Știu că e un proces dureros, dar trebuie să împărtășești adunării ceea ce te-am convins aseară. Fii sinceră cu privire la modul în care ai greșit! Apoi invită-i să vină cu tine la cruce pentru a îndepărta orice păcat și compromis. Vezi, dacă oamenii așteaptă să vină abia când au totul în ordine, nu vor veni niciodată.”

Am început să protestez din nou. ”Nu pot face asta, Doamne! Ce vor gândi toți când vor vedea cum Te-am dezamăgit?”

Duhul Sfânt a șoptit din nou inimii, în timp ce mi-a îndreptat privirea spre cer. ”Nu contează ce cred ei. Nu este vorba de a-ți proteja reputația. Este vorba despre a aduce slavă lui Dumnezeu. Dar, ca El să lucreze, tu trebuie să te smerești.”

O, cum nu voiam să mă supun îndemnurilor Duhului Sfânt în dimineața aceea. Dacă aș fi putut fugi ca Iona, sau m-aș fi putut târî într-o peșteră, aș fi făcut asta imediat. Dar știam ce trebuie să fac. Trebuia să ascult.

Tremurând și cu lacrimi în ochi, m-am dus în fața a sute de oameni în acea dimineață și le-am împărtășit ceea ce Domnul îmi pusese pe inimă. Ai fi putut auzi căzând un ac în sală, în timp ce toată lumea asculta. ”Isus ne spune să venim așa cum suntem”, am spus încet, în timp ce am continuat să-mi șterg ochii de lacrimi. ”Deci, vin așa cum sunt și vă invit să vă alăturați mie la piciorul crucii.”

La auzul acestei invitații, toți s-au ridicat de pe scaune și au venit în față. Se auzeau suspine ici și colo, în timp ce oamenii cereau iertare lui Dumnezeu pentru acele păcate și  compromisuri care-și făcuseră loc în viața lor. Și Duhul Sfânt era acolo. În cartea Calea către Hristos ni se spune:

„Dacă ajungi să-ți dai seama de păcătoșenia ta, nu aștepta să te faci singur mai bun. Sunt mulți aceia care gândesc că nu sunt destul de buni pentru a veni la Domnul Hristos. Aștepți să devii mai bun prin propriile tale eforturi? „Poate un etiopian să-și schimbe pielea, sau un pardos să-ți schimbe petele? Tot așa, ați putea voi să faceți binele, voi care sunteți deprinși să faceți răul?”. (Ieremia 13, 23) Ajutorul nostru este numai în Dumnezeu. Noi nu trebuie să așteptăm convingeri mai temeinice sau ocazii mai bune sau caractere mai sfinte. Prin noi înșine nu putem face nimic. Noi trebuie să venim la Hristos așa cum suntem” Calea către Hristos, p. 31

Privind în urmă, cred că aceasta a fost una dintre cele mai minunate, sfinte, ore de rugăciune pe care le-am experimentat vreodată, căci Dumnezeu a făcut o lucrare de curățire profundă între noi toți în acea dimineață. Multe inimi au fost zdrobite, dar cât de frumoasă și vindecătoare a fost zdrobirea. În Psalmul 51:17 Biblia ne spune: „Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu disprețuiești o inimă zdrobită şi mâhnită.”.

Ce jertfă cauți să aduci lui Dumnezeu în aceste zile? Poate cele mai bune fapte, cele mai bune rugăciuni, cele mai bune încercări de a fi martor puternic chiar și în mijlocul evenimentelor care spulberă viața? Cele mai bune jertfe nu au nici o legătură cu faptele noastre, ci înseamnă zdrobirea completă a eului, a mândriei și a oricărei încrederi în sine atunci când venim la piciorul crucii. După cum spune atât de frumos celebrul imn Stânca mântuirii: ”Neputând s-aduc nimic, lângă crucea Ta azi pic.” Să ne agățăm astăzi de acea cruce!

Melody Mason este coordonatoarea programului Conferinței Generale „United in Prayer” (Uniți în rugăciune). Ea ajută, și la dezvoltarea resurselor și inițiativelor sitului „Revival and Reformation” (Redeșteptare și Reformă) și este autorea cărții „Îndrăznește să ceri mai mult”. Devoționalul acestei săptămâni este luat din ultima ei carte, apărută în luna aprilie:Daring to Live by Every Word: Loving God with Heart, Body, Mind and Soul”.

Întrebări de meditat:

Unde locuiește Dumnezeu (vezi Isaia 57:15) și care sunt rezultatele întristării evlavioase (vezi 2 Corinteni 7: 9-11)? Ce a cerut David în rugăciunea sa de pocăință (vezi Psalmul 51: 1-19)? Pune această atitudine în contrast cu modul în care a răspuns Saul când a fost mustrat pentru păcatele sale (1 Samuel 15: 1-30). Cu ce personaj biblic te identifici cel mai mult atunci când ți se arată păcatele – cel care încearcă să se îndreptățească și să păstreze onoarea în fața oamenilor, sau cel care își recunoaște deschis păcatul cu o inimă zdrobită de pocăință autentică?

Provocare la cercetarea inimii:

Săptămâna aceasta citește cu rugăciune „Frumusețea umilinței”. Nu este ceva ce ar trebui să evaluăm doar la începutul călătoriei noastre spirituale, ci pe tot parcursul. În timp ce parcurgi această provocare la cercetarea inimii, întreabă-L pe Dumnezeu dacă există în viața ta încă mândrie pe care încă nu ai predat-o Lui, sau există cineva din sfera ta de influență (familie, prieteni, colegi de muncă) căruia trebuie să-i ceri iertare. Apoi, ascultă și împlinește șoapta  Duhului Sfânt. (Psalmul 66:18; Matei 5: 23-24; Proverbe 28:13; Matei 6: 14-15)

…oricât de neînsemnat ar părea în ochii oamenilor un păcat sau altul, nici un păcat nu este mic înaintea lui Dumnezeu. Judecata omului este părtinitoare, nedesăvârșită, dar Dumnezeu apreciază toate lucrurile așa cum sunt în realitate. De pildă, un bețiv este disprețuit și i se spune că păcatul său îl va exclude din împărăția cerurilor; în timp ce mândria, egoismul și lăcomia rămân, prea adesea, nemustrate. Totuși, aceste păcate sunt în mod deosebit ofensatoare pentru Dumnezeu, pentru că sunt contrare bunătății caracterul Său, acelei iubiri neegoiste care formează atmosfera lumilor necăzute în păcat. Cel care cade în unele păcate grele poate ajunge să aibă un simțământ de rușine, să-și vadă nimicnicia și să simtă nevoia după harul lui Hristos, dar mândria nu simte această nevoie și, în acest fel, ea închide inima în fața Domnului Hristos și a binecuvântărilor nespus de mari pe care El a venit să ni le dea.” Calea către Hristos, p. 30.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Frumusețea umilinței
  • Melody Mason – Daring to Live by Every Word: Loving God with Heart, Body, Mind and Soul.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Rugaciune.png

 Ziua 64 – Motive de rugăciune – Vineri, 29 mai 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  • Marlynn W.: ”Lăudăm Domnul că în cele 100 de zile de rugăciune pentru pandemie Dumnezeu ne-a asigurat locuri de muncă, hrană și adăpost. Domnul ne-a convins, de asemenea, să ne mutăm la țară. În plus, El mi-a oferit ocazia să mărturisesc  despre El în comunitatea musulmană.”
  • Moise M.: „Vă mulțumim că vă rugați pentru noi. Domnul a auzit rugăciunile voastre! Este uimitor! În perioada de izolare din Namibia, aproximativ 1100 de persoane s-au înscris la studii biblice. 70% dintre ei nu sunt adventiști din ziua a șaptea.”

CERERI:

  • Rugați-vă pentru studenții din întreaga lume care nu pot lucra din cauza izolării impuse. Rugați-vă ca Dumnezeu să le asigure mijloacele financiare pentru a plăti taxele școlare.
  • Rugați-vă pentru victimele violenței domestice din întreaga lume.
  • Rugați-vă pentru familia lui Alexander Ostankin, un pastor care a fost ucis în timpul slujirii. Rugați-vă ca Dumnezeu să transforme sângele acestui martir într-o sămânță a Evangheliei.
  • Rugați-vă pentru cei care se luptă în prezent cu Covid-19. Rugați-vă pentru recuperarea lor completă.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Puteţi adăuga motivele dumneavoastră de rugăciune pe grupul: „Buzunarul cu Rugăciuni”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.